Skip to Content

رئیس منابع طبیعی میبد مطرح کرد؛

کاشت نهال تاغ در 6 هزار هکتار از عرصه های بیابانی شهرستان میبد


رئیس منابع طبیعی میبد از کاشت نهال تاغ و اجرای عملیات بیابان‌ زدایی و مقابله با پدیده گرد و غبار در مساحتی معادل 6 هزار هکتار از اراضی بیابانی این شهرستان خبر داد.

عباس دهقاني رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري ميبد در گفتگو با خبرنگار ميبد خبر در رابطه با پدیده بیابان‌زایی بیان داشت:  بیابان‌زایی فرآیند تخریب زمین‌ها در مناطق خشک، نیمه‌خشک و نیمه‌ مرطوب تحت تاثیر عوامل انسانی و اقلیمی است. این تخریب سبب از بین رفتن پوشش گیاهی و گسترش قلمروی بیابان‌ها می‌شود.

وی افزود: در این شرایط خاک منطقه، گونه‌های گیاهی و جانوری بومی خود را از دست می‌دهد. فقر، بی‌ثباتی سیاسی، قطع درختان، چرای بیش از حد دام‌ها، آبیاری نامناسب زمین و بسیاری از موارد مشابه می‌توانند حاصلخیزی زمین را از میان ببرند. امروزه تکنیک‌هایی برای کاهش بیابان‌زایی و کاستن از مساحت بیابان‌ها مطرح می‌شود. با این حال مشکلات مهمی مثل کمبود بودجه و نبود وجود اراده‌ ای قوی در سطح سیاستگذاری‌های کلان و دستگاه‌های اجرایی برای به‌ کارگیری این فنون دیده می‌شود، اما با وجود این موانع، نواحی بیابانی را می‌توان با مدیریت صحیح و برنامه‌ریزی طرح‌های حفاظت آب و خاک تا حدودی بازسازی کرد.

دهقانی اظهار داشت: با عنایت به بررسی های بعمل آمده و آمار موجود مقدار سالیانه غبار شهر یزد 140 گرم بر متر مربع و شاخص روز های طوفانی و غبار آلود در طی یک دوره 15 ساله 68 روز اعلام شده و بر اساس آمار بدست آمده در طوفان 8 خرداد 1382 حد اکثر غبار در محور ترانزیتی میبد به یزد 72 گرم بر متر مربع وارد شده است. با توجه به اینکه پدیده خشکسالی یک عمل مهم طبیعی و تشدید کننده، فرسایش بادی و تاثیر گذار بر روی میزان شاخص روزهای گرد و خاکی است و به خاطر خشکسالی های متوالی این شاخص در محور یزد به میبد افزایش یافته است.

رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري ميبد با اشاره به اینکه عملیات نهال کاری با هدف بیابان زدایی، مقابله با پدیده گرد و غبار و کاهش آلودگی هوا در منطقه صورت می گیرد، اذعان داشت: با توجه به اهمیت موضوع و شرایط خاص شهرستان میبد، نزدیک به دو دهه گذشته اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اقدام به اجرای عملیات بیابان زدایی با کشت نهال تاغ در سطح 6 هزار هکتار در قالب طرح کانال باد میبد و کانونهای بحرانی فرسایش بادی اقدام کرده است که در این راستا سالانه به تولید حدود یکصد هزار اصله نهال تاغ  وآبیاری کشت های سنواتی بطور متوسط در چهار نوبت می نماید که  درسال اخیر این اداره اقدام به تولید نهال گلدانی تاغ به تعداد 170 هزار اصله نهال با اعتباری بالغ بر یک هزار و 900 میلیون ریال وآبیاری کشت های سنواتی در سطح 250 هکتار در چهار نوبت با اعتبار بالغ بر یک هزار و 200 میلیون ریال از اعتبارات ملی هزینه می شود.

دهقانی در پایان تصریح داشت: از آنجا که  بیش از 80 درصد از منشاء های گرد و غبارهای استان داخلی است جهت رفع آن می بایست اعتبار لازم به منظور اجرای عملیات مقابله با گرد وغبار در نظر گرفته شود لذا ضرورت دارد از طریق مراجع ذیصلاح در خصوص تخصیص اعتبار لازم جهت حفظ وضع موجود و اجرای فعالیت های احیایی و غیر احیایی در چهار چوب طرح مصوب بیابان زدایی در کانون های فرسایش بادی استان در طول دوره 5 ساله مورد انتظار می باشد.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.