Skip to Content


چند درصد ازجمعیت شهرستان میبد سالمند است؟


بیشترین درصد سالمندان میبد در مراکز تحت پوشش ندوشن ( 19 درصد) ، مرکز شماره 2 شهری خفتان (15 درصد) می باشد.

واحدبهداشت خانواده شهرستان میبد:

 

شعار روز جهانی سالمند : نه علیه هرگونه تبعیض سنی

 به دلیل رو به سالمندی رفتن جمعیت اکثر کشورها هرساله از سوی سازمان بهداشت جهانی شعاری به منظور توجه دادن به سالمندان تعیین و برنامه هایی در جهت بهبود وضعیت سلامت این گروه پیشنهاد می نماید و امسال شعار روزجهانی3  سالمند نه علیه هرگونه تبعیض سنی می باشدبدین منظور که سالمندان را از حقوق شهروندی خود محروم نسازیم و کمک کنیم تا فعالیت و روابط اجتماعی خویش را از دست ندهند. و در اداره امور جامعه از تجارب خوب آنان استفاده نموده تکریم و محبت به سالمندان را به فرزندان خویش نیز بیاموزیم. باید همه سازمان ها در راستای تا مین رفاه اجتماعی و بهسازی محیط و ادارات با هدف توانمند سازی سالمندان در انجام امور زندگی خویش و امکان فعال و با نشاط بودن انان برنامه ریزی و تلاش نمایند.

همچنین افراد خانواده اعم از فرزندان و نوه ها با همبستگی و ارتباطی محترمانه و صمیمی فضای خوب و آرامی را برای سالمندان فراهم نمایند و در هر حال چه بیمار ونیاز مند مراقبت و چه سالم و توانمند همواره تکریم منزلت آنان را بیاد داشته باشیم و شیوه زندگی سالم و الگوی صحیح تغذیه را رعایت نماییم و بدانیم که حقوق شهروندی سالمندان هیچ  کمتر از سایر گرو ه های سنی نیست و تا پایان زندگی حق مالکیت اموال خویش را نیز دارند و هر گونه تبعیض در حقشان تنها به جرم سالمندی عملی ناشایست و ناپسند است.

در سال 2050 بیش از سی درصد ایرانیان بالای 60 سال هستند .طبق آمارگیری مرکز بهداشت در سال 1394 ، نه درصد ازجمعیت شهرستان میبد سالمند می باشد. که بیشترین درصد سالمندان میبد در مراکز تحت پوشش ندوشن ( 19 درصد) ، مرکز شماره 2 شهری خفتان (15 درصد) می باشد. با توجه به تغييرات فيزيولوژيک سالمندي, با افزايش سن, ظرفيت هاي طبيعي بدن كم مي شود اما  پيري به تنهايي نبايد موجب ناتواني شديدي شود. در میانسالی و سال های بعد از آن بیماری های غیرواگیر علت اکثر مرگ و معلولیت هاست. اگر چه خطر ايجاد بيماري هاي غير واگير با بالا رفتن سن افزايش مي يابد، اما وجود عوامل خطر مانند نداشتن فعالیت فیزیکی، تغذیه نامناسب و... ریسک ابتلا به بيماري هاي غيرواگير در دوره ي سالمندي را بيشتر مي كند. با رعایت شیوه زندگی سالم می توان سالم پیر شد یا در صورت وجود بیماری عوارض آن را کنترل کرد و جلوی ناتوانی را گرفت. نکته دیگر انجام مراقبت های دوره ای یا همان چک آپ است. که ضروری است تمامی افراد بالای 60 سال برای دریافت مراقبتهای بهداشتی به مراکز سلامت محل سکونت خویش مراجعه نمایند و پرونده سالمندی تشکیل دهند.

برای داشتن سالمندی همراه با سلامت اصول بهداشتی زیر توصیه می شود:

 در مصرف مواد غذایی، تنوع و تعادل را رعایت کنید.

 استرس را کنترل کنید. 

از استعمال دخانیات و همنشینی با کسانی که دخانیات مصرف می کنند پرهیز کنید.

 دارو را فقط با تجویز پزشک مصرف کنید.
 در دوران سالمندی به دلیل بالا بودن احتمال شکستگی های استخوان بیشتر مراقب خود باشید.
 برای بینایی و شنوایی بهتر در صورت لزوم حتماً از عینک و کمک شنوایی استفاده کنید.
مهارت­های ذهنی خود را با استفاده از پازل( جورچین)، کارت­های بازی، خواندن، نوشتن، حل جدول، حفظ کردن اشعار مورد علاقه و فعالیت­های مشابه تقویت کنید.
برای استفاده از نور مستقیم آفتاب و هوای تازه هر روز از فضای آزاد استفاده کنید.
 فعالیت بدنی منظم مانند قدم زدن، دویدن، شنا و دوچرخه سواری یا کوهنوردی داشته باشید.

احساس افسردگی را با ایجاد روابط اجتماعی لذت بخش کنترل کنید.
 از نظر اجتماعی فعال باشید ودوستان جدید پیدا کنیدو به زندگی علاقمند باشید و از آن لذت ببرید.

بنابراین لازم است همه ما به نحوی زندگی کنیم که در آینده سالمندی سالم و در عین حال فعال در زمینه های اجتماعی و اقتصادی باشیم و با در پیش گرفتن شیوه زندگی سالم می­توانیم بر سال های عمر مفید خود بیفزاییم.           




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.