Skip to Content

افزایش اعتیاد بانوان در دولت تدبیر با وجود وعده صریح روحانی!

وعده هایی که دود شد!


دکتر روحانی در حالی وعده حل معضلات اجتماعی چون اعتیاد را داده بود که اکنون پس از گذشت 4 سال از عمر دولت تدبیر آمارها از تشدید اعتیاد بانوان حکایت دارد.

به گزارش میبد خبر، اعتیاد به مواد مخدر یکی از معضلات اصلی جامعه جهانی و از جمله انحرافات شایع در عصر حاضر بوده وسالانه با تعداد انبوه قربانیانی که می‌گیرد آسیب‌های جدی بر پیکر خانواده و جامعه وارد می‌کند. هرچند گرایش اعتیاد به مواد مخدر در بین مردان بیش از زنان است، اما در چند سال اخیر نرخ گرایش اعتیاد زنان به دلائل مختلف افزایش یافته و از آسيب‌پذيرترين گروه‌های معتادان به شمار می‌روند.

آنچه حساسیت موضوع را افزایش می‌دهد این است که با توجه به اینکه زن مسئول اصلی تربیت فرزند بوده و نقشی پیچیده‌تر وحساس‌تر از مرد دارد، اعتیاد وی مشکلات جوامع را به مراتب بیشتر می‌کند و به نوعی با تباهی زن، خانواده هم تباه می‌شود.

«عبدالرضا رحمانی‌فضلی» وزیر کشور در اولین نشست هم‌اندیشی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر که در بهمن ماه گذشته با حضور تعدادی از اهالی فرهنگ و هنر، ورزشکاران و نمایندگان مؤسسات مردم‌نهاد برگزار شد، رشد اعتیاد در میان زنان را نگران کننده‌ عنوان کرد و گفت: فقر یکی از دلایل اعتیاد است اما خیلی از افراد معتاد، شاغل و ثروتمند هستند به طوری که 15 درصد معتادین ما شاغل و متأهل هستند. همچنین نکته نگران‌کننده در خصوص رشد اعتیاد در بین بانوان است.

پیش از این نیز دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد از رشد اعتیاد بانوان در استان یزد طی سال‌های اخیرخبر داده بود.

«بمانعلی روستایی» در گفتگو با خبرنگار یزدبانو اذعان کرد: در قسمت‌های مختلف مبارزه با اعتیاد فعالیت‌هایی داریم اما این فعالیت‌ها پاسخگوی جامعه نیست و در نهایت تاثیری در جلوگیری از رشد اعتیاد در جامعه ندارد.

وی ادامه داد: البته این بدان معنا نیست که فعالیتی برای مهار نداشته‌ایم؛ بلکه شاید اگر این اقدامات صورت نمی‌گرفت در حال حاضر شیوع بیش از آمار فعلی بود. سیاست دولت در برنامه ششم این بود که آمار اعتیاد 25درصد کاهش پیدا کند، اما متاسفانه تا به حال اعتیاد رشد داشته است.

روستایی افزود: بنا بر آمار موثق اعتیاد عامل 50درصد طلاق‌‌ها است. پس باید این مشکل اصلی در جامعه را بپذیریم و برای مبارزه با مواد مخدر تلاش کنیم.

«مینا فرهی فرد» دبیر کمیته درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد نیز در گفتگو با خبرنگار یزدبانو با بیان اینکه بنا بر آمار 50درصد افراد معتاد تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد هستند، گفت: 7درصد از جامعه معتاد استان را بانوان تشکیل می دهند.

وی با اشاره به رشد آماری اعتیاد بانوان، ادامه داد: چون اعتیاد جرم است کسی بروز نمی کند و از این رو آمار دقیقی از تعداد معتادان استان در دست نداریم. اما آنچه نزدیک به واقیت است، بر اساس مراجعه، معرفی و ... حدود 5درصد جمعیت استان را معتادان تشکیل می دهند.(بیشتر بخوانید)

 

این افزایش میزان اعتیاد در بین بانوان درحالی‌است که دکتر روحانی رییس جمهور پیش از انتخابات سال 92 از برنامه‌های خود در این زمینه گفته بود:

*  در یک سال گذشته طلاق هفت درصد افزایش داشته است. از سویی دیگر اعتیاد نیز اهمیت زیادی دارد. به رغم مجازات‌های سنگین مشکل اعتیاد در کشور ما حل نشده است.

* بخش خاصی در برنامه تدبیر و امید برای معتادان جامعه در نظر گرفته شده است در این بخش از تمام روش‌های علمی برای ترک استفاده خواهد شد. باید از طریق اقتصادی، حقوقی، امنیتی و فرهنگی اقدام برای کاهش اعتیاد کرد. اما شروع این اقدامات از فرهنگ است باید فرهنگ جامعه را ارتقا دهیم دنیای امروز متفاوت شده است باید وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و آموزش عالی تغییر کنند.

* در بحث طلاق و اعتیاد نیز باید نهادهای خیریه فعال شوند و مشکلات ناشی از طلاق را کاهش دهند. مشارکت مردم نباید فقط به راهپیمایی و انتخابات محدود شود.

* وقتی اخلاق از بین رفت، اعتماد عمومی از بین می‌رود و وقتی اعتماد عمومی از بین رفت، آمار چک‌های بلامحل، اعتیاد، حاشیه‌نشین‌ها و طلاق روزبه‌روز اضافه می‌شود.

اینها برنامه‌هایی است که حسن روحانی در زمینه کاهش اعتیاد عنوان کرد.

گفتنی است دکتر روحانی پس از حضور در وزارت کشور و ثبت‌نام در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران از جمله اهداف خود را  کاهش آسیب‌های اجتماعی از قبیل فقر، بیکاری،‌ طلاق، اعتیاد و اجرای حقوق شهروندی اعلام کرده است.

انتهای پیام/ش

یزد بانو



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.