Skip to Content

ر پی تخریب قسمتی از بافت تاریخی محمود آباد :

نگرانی های یک شهروند میبدی در حوزه میراث فرهنگی


سال هاست که عده ای بی هویت و ناآشنا به ارزش های مادی و معنوی میراث های فرهنگی با تشبث به نام مقدسات و بازی با اعتقادات مردم و حتی به قیمت به ریشخند گرفتن قانون به جان این آثار افتاده اند و دور از چشم مردم و نهادهای مسئول با یورش ناگهانی این آثار را روی زمین محو می سازند...

به گزارش میبدخبر: در پی تخریب قسمتی از بافت تاریخی محمود آباد یکی از مخاطبین میبدخبر متنی را برایمان فکس کرده است که در زیر می خوانید:

بزرگان گفته اند اگر می خواهی ملتی را از پا بیندازی اول هویتش را از او بگیر. شهر ما هویت ماست و آنچه از نسل های گذشته به یادگار مانده به یک نفر و یک گروه خاص تعلق ندارد. به منزله ی ثروت ملی است و همه باید از آن بهره مند شوند. اندوخته و ثروتی است که گذشتگان به امانت دست ما سپرده اند با این امید که همراه با حفظ و پربارتر ساختن آن به نسل آینده بسپاریم.

اما سال هاست که عده ای بی هویت و ناآشنا به ارزش های مادی و معنوی میراث های فرهنگی با تشبث به نام مقدسات و بازی با اعتقادات مردم و حتی به قیمت به ریشخند گرفتن قانون به جان این آثار افتاده اند و دور از چشم مردم و نهادهای مسئول با یورش ناگهانی این آثار را روی زمین محو می سازند. چون متأسفانه کمتر ارگان و نهادی کسی را به سبب این تجاوز و هتک حرمت پی گرد قانونی می کند سود جویان و فرصت طلبان هر روز جری تر شده و اشخاص مجهول الهویه ی تازه نفسی را به میدان می فرستند.

همه کس می داند که یورشگران هرگز نیت خیری ندارند و بدون تردید در پی سود شخصی یا با تمسک به مقدسات مردم و وسیله قرار دادن آن به دنبال کسب وجاهت و منزلت اجتماعی هستند و گرنه به راستی اگر غیر از این بود ساز و کارهای مناسب تری هم برای رسیدن به هدف های اعلام شده وجود داشت. می توانستند و می توانند بدون آسیب رساندن و نابود کردن آثار ارزشمند فرهنگی- تاریخی با تغییر کاربری بناهای موجود به خواسته ی خود دست یابند.

بسیاری از خانه هایی که برای مقاصد خاص قربانی می شوند روزگاری محل و پایگاه برگزاری مناسک و مراسم مذهبی و برقراری مجالس روضه خوانی بوده است. پس ظرفیت حفظ چنین نقشی را دارد. تجربه نشان داده که نمونه های بازسازی شده به گرمی از طرف مردم مورد استقبال قرار می گیرد برگزاری هر نوع مراسمی در فضاهای سنتی ابعاد معنوی وسیع تری دارد.

دریغ از چنین موهبتی و بافت تاریخی بی مانندی که میبد دارد و زمینه و پتانسیل کارآمدی برای کسب درآمد و اشتغال زایی است این چنین به باد یغما بدهیم و نفرین نسل های حال و آینده را به جان بخریم.

ما از کلیه ی مسئولین دلسوز و نهادها و ارگان ها و مدیران شهری تقاضا داریم در مرحله ی اول خاطیان و متجاوزین را به مکافات اعمال خود برسانند و در مرحله ی دوم برای عبرت دیگران حق بهره برداری از ویرانه های این آثار را به آن جا ندهند یا دست کم آنان را ملزم کنند با نظارت اداره ی میراث فرهنگی هر نوع ساخت و سازی را متناسب با شکل اولیه ی آن بنا کنند.

م.ج

رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 1.0 stars out of 5.


علی
خیابان امام خمینی محمود آباد چند سالی است که به به خاطر یک مشت خشت خام و خانه قدیمی نیمه تمام مانده است واین در حالی است که هر لحظه امکان وقوع حادثه شود.
خواهشن علاج واقعه را قبل از حادثه رفع کنید,و این خیابان را کامل کنید
0 (0 آرا)
پست شده در ۱۳۹۳/۰۷/۱۵ ۲۳:۱۹
سعید
با سلام به تمام مرد میبد
به نظر من آداب ورسوم زیبا ی گذشتگان را باید حفظ کرد نه اینکه تعداد خشت را بهانه از بین رفتن فرهنگ گذشته میبد کنیم
+2 (2 آرا)
پست شده در ۱۳۹۳/۰۶/۱۳ ۲۳:۵۷
علی
چندتادیواره خرابه که شده محل زادو وولدسگ و آشغال دونی و تزریق مواد یک عده حالا شد آثار باستانی؟؟؟؟
0 (2 آرا)
پست شده در ۱۳۹۳/۰۶/۱۳ ۱۸:۳۹
محمد رضا دهقانی
ننگ و خواری بر عاملان تخریب میراث فرهنگی و حامیانشان بویژه برخی سایتهای محلی!
+2 (4 آرا)
پست شده در ۱۳۹۳/۰۶/۱۳ ۱۵:۴۹
خداداد
سلام باید در جواب این دوست عزیز بگویم که یک مشت خشت خام و خرابه غیر قابل استفاده هویت ما نیست . وتخریب و باز سازی مخروبه های قدیمی هم نشانه بی هویتی نیست .هویت ما بزرگان ما هستند و فرهنگ ما ملیت ما ..... همین کوته بینی ها وکوته نظری هاست که راه پیشرفت را سد میکند .. ..... کی میخواهیم بفهمیم من نمیدانم .. نمیدانم نمیدانم نمیدانم ............ .....
-3 (5 آرا)
پست شده در ۱۳۹۳/۰۶/۱۳ ۱۳:۲۲