Skip to Content

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد:

نگرانی در زمینه بیماری تب کریمه کنگو در میبد وجود ندارد‌


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در این شهرستان مشاهده نشده و جای نگرانی وجود ندارد.

به گزارش میبد خبر، دکتر محسن کریمی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گفت: بیماری خطرناک تب کریمه کنگو اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین مشاهده شد و از آنجا که مشابه بیماری بود که در سال 1956 در کنگو مشاهده شده بود، و چون بیماری در انسان همراه با خونریزی است، نام آن بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گذاشته شد.

وی افزود: این بیماری که از بیماری‌های مشترک انسان و دام به شمار می‌رود، در صورت سرایت به جمعیت انسانی شیوع بالایی دارد و در ۳۰ درصد موارد سبب مرگ و میر می‌شود. چون عامل بیماری در دام نوعی کنه است و با گرم شدن هوا فعالیت کنه ها افزایش می باد. شیوع بیماری نیز از فرودین تا اوایل پاییز بیشتر می شود. بیماری در دام به غیر از تب مختصر و گذرا نشانه دیگری ندارد و عموماً شناسایی آن در دام امکان پذیر نیست.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد اظهار داشت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور ما نیز سال‌هاست که در فصولی از سال شیوع می‌یابد و تاکنون عده قابل توجهی نیز قربانی این بیماری شده‌اند . در ایران بیشترین موارد ابتلا از راه ذبح غیر بهداشتی دام و تماس با انسان بیمار بوده است.این بیماری ویروسی اگرچه بسیار خطرناک، کشنده و مهلک است، اما راه پیشگیری از آن بسیار ساده است و اندکی توجه به توصیه‌های کارشناسان می‌تواند از شیوع این بیماری جلوگیری کند. قصابان بیش از همه در این زمینه مسئولیت دارند و از آنجا که جان خود آن‌ها بیش از دیگران در معرض خطر است، باید متعهدانه نسبت به تهیه لاشه گوشت اقدام کنند. اندکی تأمل در اهمیت سلامت جامعه و همکاری با مسئولان و دلسوزی برای مردم، می‌تواند نگرانی از شیوع این بیماری در استان یزد را برای همیشه از بین ببرد.

دکتر محسن کریمی تاکید داشت: شهروندان از خرید گوشت از مراکز غیرمجاز خودداری کنند، زیرا سلامت دام ذبح شده در این مراکز مورد کنترل و نظارت قرار نگرفته است.
 
وی بیان کرد: متاسفانه قصابانی که اقدام به ذبح غیرمجاز دام می‌کنند، خود بیش از سایر مردم در معرض خطر هستند و اقدام آن‌ها هم خودشان و هم مردم را با خطر مواجه می‌کند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد تصریح کرد:  شهروندان اگر گوشت تازه تهیه می‌کنند حداقل ۲۴ ساعت و جگر را به مدت ۴۸ ساعت در یخچال خانگی (با دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد) نگهداری و سپس بسته‌بندی، فریز و مصرف کنند.
انتهای پیام/اد



رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 5.0 stars out of 5.