Skip to Content

استاندار یزد:

نسل به نسل یزدی‌ها از گرمی حب اهل بیت(ع) حیات گرفته‌اند


استاندار یزد گفت: امیدوارم اجلاس پیرغلامان حسینی به نقطه عطفی در تبیین جایگاه و نقش پیرغلامان حسینی بدل شده و زودتر شاهد نقش آفرینی هرچه بیشتر پیرغلامان در عرصه های اجتماعی باشیم.

به گزارش میبد خبر، استاندار یزد پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه هفدهمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان حسینی با خیر مقدم به حضور عاشقان و دلدادگان حسینی در این مجمع، اظهار داشت: میزبانی از پیرغلامان اباعبدالله الحسین(ع) افتخاری بزرگی برای استان یزد به عنوان حسینیه ایران است.

محمدعلی طالبی افزود: پیر در نگاه اول شاید در مقابل جوان قرارگیرد اما اگر جدای از سن، نگاهی ژرف تر به این عنوان داشته باشیم، قطعا از دوره مختلف زندگی عبور و به جایگاه  یک عنصر فرهنگی و اجتماعی  بدل می شود.

وی تصریح کرد: پیر در تعریف ادبیات ما به معنای راهنما و مرشد نامبرده شده است کسی راه منزل ها را می داند، دست نوپایان را می گیرد و به سوی کمال رهنمون می کند در این معنا پیری با فرزانگی همراه است و نصیحتش راهگشای دیگران است که ادبیات غنی ما مشحون است از توصیه شنیدن و به کار بستن پند پیران است.

طالبی ادامه داد: در شاهنامه عظیم فردوسی که بازتابی از فرهنگ، تمدن و هویت ماست، پیر جایگاهی متفاوت دارد و پیران نه کهنسالان جامعه که کسانی هستند که با شناخت ذات ایزدی چناچه فی المثال زال از بدو تولد پیر بود در این جایگاه پیران می توانند کسانی را که قابلیت سروری دارند شناخته و به جامعه معرفی کنند.

وی اضافه کرد: به این معنایی که مطرح شد پیر با همه عظمتش، با ترکیبی دلنشین، همنشین غلام می شود که به معنای خدمتکاری و نوکری است و این سئوال را پیش روی ما قرار می دهد که چگونه کسی می تواند هم پیر باشد و هم غلام ؟

استاندار یزد افزود: جواب این سئوال را نمی توان جست جز قرارگرفتن در کنار پسوند حسینی  در واقع با توصیف حسینی بودن است که می توان درک کردپیران، بزرگان، راهنمایان و ناصحان جامعه همزمانی که چراغی فراروی جویندگان حقیقت می افروزند، خود لباس غلامی اهل بیت(ع) به تن می کنند.

طالبی تصریح کرد: آن ها یک عمر خود را بر سر برپا داشتن آیین ها و شعائر اهل بیت(ع) وقف کرده اند از این طریق نقشی یگانه در جامعه یافته و ضمن آنکه خود سالک راه حق هستند در دوران خطیر می توانند و باید دستگیر سایر افراد جامعه باشد و با بهره گیری از سرمایه اعتماد مردم به آن ها کمک کنند تا مکتب جامعه ما با آموزه های اهل بیت(ع) حفظ گردد کمااینکه امروز شاهد هستیم که پیرغلامان حسینی در همه جای ایران، یک پای نقش آفرینی دینی در صلح و سازش و رفع اختلاف ها در میان خانواده ها هستند.

وی خاطرنشان کرد: اعتماد دولت و ساختارهای حکومت به این قشر عزیز باعث شده است که پیرغلامان ستون های قابل اتکا در برقراری ارتباط دولت و ملت باشند و به پیشبرد برنامه ها و سیاست های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کمک کنند.

استاندار یزد عنوان کرد: با توجه به حضور میهمانان عزیز از کشورهای مختلف نمی توان به نقش مهم و حرکت پیرغلامان حسینی اشاره نکرد؛ ارزش های حسینی، زبان مشترک انسانیت هستند نه تنها این ارزش ها دل های ارادتمندان خاندان اهل بیت(ع) را به یکدیگر نزدیک می کند بلکه این ظرفیت را دارد تا پیوند دهنده دل های رنجور از ظلم ظالمان در همه نقاط دنیا فارغ از همه رنگ ها، فرقه ها و دین ها باشد؛ امید داریم این اجلاس بتواند در این مسیر موجب یک حرکت جدید و شتابنده باشد.

طالبی تاکید کرد: بسیار خرسندم امسال افتخار میزبانی از پیرغلامان حسینی را دارد، استان یزد خانه مهر اهل بیت(ع) است و یزدی ها از دیرباز چنان نگهبانام و حافظانی بیدار از شعله دوستی اهل بیت(ع) در وجود خود را حفاظت کرده و گرمای این محبت و مهر را سینه به سینه منتقل کرده و همه دوره ها از آن گرمی و حیات یافته اند.

رئیس ستاد اربعین استان یزد اذعان داشت: حب اهل بیت(ع) و سیدالشهدا آنچنان در وجود این استان و مردم آن ریشه دار شده که بر معماری و آداب و رسوم ما تاثیرگذاشته است تا جایی که در بافت های شهری و روستایی ما حسینیه ها و تکیه ها، همیشه کارکردهای ویژه خود را داشته اند و ساکنان این استان در برپایی مجالس و محافل یاد اهل بیت(ع) صاحب سبک و رسوم منحصر به فردی بوده اند و جالب اینکه همه این فعالیت منحصر به ایام عزاداری محرم و صفر نبوده و اینگونه مجالس در هر زمانی از سال در شهر و دیار ما برقرار است.

وی در پایان گفت: امیدوارم این اجلاس به نقطعه عطفی در تبیین جایگاه و نقش پیرغلامان حسینی بدل شده و زودتر شاهد نقش آفرینی هرچه بیشتر پیرغلامان در عرصه های اجتماعی باشیم؛ نقشی که از یک سو ریشه در معارف اهل بیت(ع) دارد و از آن ملجا نیرو می گیرد و از سوی دیگر به جهت محوریت پیرغلامان در میان افراد جامعه و ارتباط گسترده آن ها در قالب هیئت ها و مجالس، امکان نشر و اشاعه فراهم می کند و می تواند همه ما را حول ریسمان دوستی اهل بیت(ع) گردآورد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.