Skip to Content


قاچاق،خنجری از پشت به نظام


رهبر معظم انقلاب: وقتی تولید داخلی خوابید، همین وضعی پیش میآید که امروز هست: جوان ما بیکار میشود، اشتغال ما کم میشود، رکود بر کشور حاکم میشود، وضع زندگی و معیشت مردم دشوار میشود. اینها را که دیگر از طریق ارتباط با آمریکا و با اروپا نمیشود حل کرد، اینها را خودمان باید حل بکنیم. اینها کارهایی است که به عهدهی خود ما است؛ راه این است.

"میبد خبر

شاید با دیدن کلمه «قاچاقچی کالا» در این متن، قاطرسوار یا کوله بَری را تصور کنید که برای گرفتن پولی اندک، کالای سنگین وزنی را بر قاطر و اگر نشد بر خود! سوار می کند و  به خاطر ترس از زندان و جریمه نقدی با بیراهه رفتن و دور زدن مامورین، کالا را از خارج از مرز وارد کشور می کند و مزدش را می گیرد.

اگر این گونه تصور کنید به بیراهه رفته اید. منظورم از قاچاقچی کالا در اینجا این بی کلاس ها نیستند. منظور انسانهای به ظاهر محترم، دارای وجه اجتماعی، وضعیت مالی و کلاس کاری بسیار بسیار بالا هستند که برای پول درآوردن از راه قاچاق نیازی به این همه زحمت ندارند، زحمت اینها در وارد کردن کالای قاچاق به کشور در حد چند مکالمه تلفنی و انجام چند کار اداری است. آن هم مثلاً نه یک یخچال ساید بای ساید، که می توانند در یک روز ۶ کانتینر یخچال وارد کنند!

آمار غیر رسمی از ورود روزانه ۳۰۰۰ کانتینتر کالای قاچاق به کشور حکایت می کند! ضربه مهلک و مرگ آورِ قاچاق کالای خارجی بر پیکره تولید و اقتصاد کشور قصه پر دردی است که خود مقالی دیگر می طلبد اما نکته کلیدی در بحث قاچاق کالا این است که ورود کالاهای قاچاق به صورت گسترده و سازمان یافته بدون دست داشتن افراد ذی نفوذ در دستگاه ها و سازمان های مسئول صورت نخواهد گرفت. همچنین خلاهای قانونی در سازمانهای اقتصادی نیز موجب شده این سازمانها به جای مبارزه با این امر در گسترش آن نقش داشته باشند.

سازمان اموال تملیکی یکی از این سازمانها است. در این سازمانِ کاملاً دولتی که زیر نظر وزارت اقتصاد فعالیت می کند، کشفیات قاچاق کالا به مزایده گذاشته می شود و مجدداً در پروسه ای قانونی به کشور وارد می شود. البته این سازمان مدعی است تنها کالاهایی را به فروش می رساند که مشابه داخلی نداشته باشد ولی به مراجعه به سایت مزایده های این سازمان می توان لیستی بلند از اقلامی یافت که در داخل کشور تولید می شود.

البته لازم به ذکر است گستره کاری این سازمان بسیار متنوع است ولی  در اینجا روی سخن تنها به کالاهای خارجی قاچاق است.

این سازمان، اموال قاچاق را از گمرک و دیگر نهادها تحویل گرفته و در انبارهایی که در استانهای بزرگ کشور دارد نگهداری می کند و هر ماه کانتینر کانتینر این اموال را به مزایده گذاشته و آنها را به فروش می رساند، با این کار میلیاردها تومان کالای قاچاق به کشور سرازیر شده و بازارها را اشباع می کند. تنها در سال ۹۴ این سازمان ۱۶۰ میلیارد تومان کالای قاچاق را در مزایده به فروش رسانده است.

البته این قصه به همین جا ختم نمی شود و علی رغم تمام ضربه هایی که ورود کالای قاچاق به تولید داخلی می زند و بیکاری را رواج می دهد، خزانه دولت مبالغی را دریافت می کند ولی قصه وقتی غم انگیزتر می شود که این پول نیز پرداخت نشود.

 بطور مثال فردی را فرض کنید که موفق می شود ۵ کانتینر کالای قاچاق ولی مشابه را وارد کشور کند، خب طبیعتاً با توجه به وجود قوانین مبارزه با قاچاق کالا، خرید عمده این اجناس ریسک بالایی دارد بنابراین اجناس هم مشتری کمتری داشته و هم مشتریان تخفیف های بالایی می خواهند. حال برای رفع این مشکل، فرد موردنظر یک کانتینر هم از طریق گمرک وارد می کند ولی سه ماه از کالا سراغی نگرفته و آنرا ترخیص نمی کند تا متروکه شود و مطابق قانون به سازمان اموال تملیکی تحویل شود! مدتی بعد در نهایت سازمان اموال تملیکی اقدام به مزایده این کانتینر خواهد کرد. خب فرد به صورت مستقیم یا از طریق واسطه در این مزایده شرکت کرده با اطلاع کاملی که از محموله اش دارد و حتی با قیمتی بالاتر در این مزایده برنده می شود و ضمن تحویل گرفتن کانتینرش و پرداخت مقداری پول به سازمان، مجوز فروش این کالا را در بازار ایران به دست می آورد. حدس مابقی داستان خیلی سخت نخواهد بود: فرد مورد نظر با این مجوز نه تنها این کانتینر بلکه ۵ کانتینر کالای قاچاقش را به راحتی در بازار به فروش رسانده ولی پول یک کانتینر را به دولت پرداخت کرده است!!

این در حالی است که کلاً فروش اموال کالای قاچاق در بازار با سیاستهای اقتصادی نظام و سیاست ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری در تضاد آشکار است.

رهبر معظم انقلاب در سخنانی در جمع نمایندگان مجلس از قاچاق کالا بعنوان «خنجر از پشت به نظام» تعبیر کردند.

ایشان در جایی دیگر فرمودند: «مسئولین می گویند تعرفه واردات را افزایش نمی دهیم تا قاچاق کالا افزایش نیابد، آیا این منطقی است؟! خب جلوی قاچاق را بگیرید.منظور من ازقاچاقچی، آن «کوله بر سیستانی»  نیست، با آن کوله بر مبارزه هم نشود اشکالی ندارد! منظور بنده قاچاق های سازمان یافته و صدها و هزارها کانتینری است که دارد وارد می شود، شما دولتید خب برخورد کنید.»

همچنین معظم له در دیدار با اقشار مختلف مردم در ۱۱ مردادماه ۹۵ در خصوص قاچاق سازمان یافته مطالب مهمی ایراد کردند:

«[در موضوع] قاچاق، بنده به مسئولین گفتهام که آقاجان! وقتی شما آن باند قاچاقچی را پیدا میکنید و آن جنس کلان قاچاق را که چند هزار تُن وزن آن است، وارد کشور می کنید، این جنس را جلوی چشم همه آتش بزنید؛ ضربه بزنید به قاچاقچی، به جنس دارای مشابه داخلی. خب معلوم است وقتیکه جنس خارجی وارد شد -چه از مبادی ورودی قانونی مثل گمرک و امثال اینها، چه از مبادی قاچاق که متأسّفانه خیلی هم زیاد است- تولید داخلی میخوابد. وقتی تولید داخلی خوابید، همین وضعی پیش میآید که امروز هست: جوان ما بیکار میشود، اشتغال ما کم میشود، رکود بر کشور حاکم میشود، وضع زندگی و معیشت مردم دشوار میشود. اینها را که دیگر از طریق ارتباط با آمریکا و با اروپا نمیشود حل کرد، اینها را خودمان باید حل بکنیم. اینها کارهایی است که به عهدهی خود ما است؛ راه این است. »

البته لازم به ذکر است یک هفته پس از این سخنرانی، رئیس سازمان مذکور با صدور بخشنامه ای عرضه کالاهای قاچاق را در فرایندهای فروش متوقف کرد و معدوم سازی را در دستور کار خود قرار داد. اما سوالی که مطرح است این است چرا تاکنون اجناس قاچاق را در کشور به مزایده گذاشته اید؟




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.