Skip to Content


شهر تاریخی میبد زیر سایه آلودگی و ریزگردها


آلودگی ناشی از گرد و غبار و ریزگردهایی که به دلیل توسعه نامناسب صنعت در میبد ایجاد شده، سایه سنگینی بر سر شهروندان میبدی انداخته است.

به گزارش میبد خبر به نقل از تسنیم، شهرستان تاریخی میبد از تاریخی بیش از هفت هزار ساله برخوردار است و به عنوان یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران شناخته می‌شود.

این شهرستان دارای آثار باستانی بسیار ارزشمندی است که هر یک از این آثار می‌تواند پذیرای هزاران هزار گردشگر داخلی و خارجی باشد و همه ساله بیش از پیش به رونق اقتصادی ایران اسلامی بیافزاید.

بیش از آثار باستانی و تاریخی، میبد از میراث فرهنگی بسیار ارزشمندی برخوردار است که شاید در هر نقطه از کشور که نامی از میبد به میان آید، این میراث فرهنگی بیش از میراث تاریخی آن زبانزد خاص و عام باشد.

میبد شهر آیت الله حائری یزدی موسس حوزه علمیه قم و استاد امام خمینی(ره) است و قطعا اسلام و مسلمین به این شخصیت والا مقام و میبد که زادگاه و محل تربیت این عالم ربانی است دین بزرگی دارد.

با این وجود، میبد روی دیگری هم از شهرت به خود دیده و آن توسعه صنعتی این شهرستان است که در بسیاری موارد نامناسب و بدور از رعایت استانداردهای زیست محیطی صورت گرفته است.

بی شکل یکی دیگر از نام‌هایی که میبد در کشور به آن شناخته می‌شود، نامی عجین شده با کاشی و سرامیک باشد، محصولی که امروز بیشتر از هر نقطه ایران، در شهرستان میبد تولید و به نقاط مختلف کشور و جهان صادر می‌شود.

هیچ کسی در نقش کارخانه‌های کاشی و سرامیک در توسعه صنعتی شهرستان میبد و ایجاد اشتغال برای هزاران میبدی و افراد غیر بومی تردیدی ندارد ولی موضوع مهم در ارتباط با این کارخانه‌ها، رویکردی است که آنها در برابر محیط زیست و هوایی دارند که مردم از آن تنفس می‌کنند.

آلودگی میهمان ناخوانده یا خوانده میبد

متاسفانه در سال‌های اخیر اکثر مواقع آسمان شهرستان میبد میهمان ناخوانده و شاید به دلیل تمایل مسئولان این شهرستان به ویژه در دوره‌های قبل به توسعه صنعتی میبد، میهمان خوانده‌ای دارد که بر تمام شهر سایه انداخته است.

این روزها گرد و غبار کارخانه‌های کاشی و سرامیک شهرستان میبد بسیار بیشتر از آنچه که انتظار می‌رفت برای مردم این شهر ناخوش آیند شده و همه از این موضوع گلایه‌مند هستند.

در بین نقاط مختلف میبد، بیشترین تعداد کارخانه کاشی و سرامیک در بخش مرکزی این شهر قرار گرفته که می‌توان این بخش را دارای بیشترین کارخانه کاشی و سرامیک کشور هم معرفی کرد.

از این رو، طبیعی است که بیشترین آلودگی ناشی از گرد و غبار کارخانه‌های کاشی و سرامیک میبد به این بخش و مردم آن تحمیل شود و سایه سنگین آلودگی همیشه بر سر مردم این بخش باشد.

توقف توسعه کارخانه‌های کاشی و سرامیک در بخش مرکزی میبد

محمد شیبانی بخشدار مرکزی میبد در این رابطه به خبرنگار تسنیم در میبد اظهار داشت: در دولت یازدهم هیچ گونه مجوزی برای ایجاد کارخانه جدید کاشی و سرامیک در میبد صادر نشده است.

وی ادامه داد: البته تعدادی از کارخانه‌هایی که در دولت‌های قبل مجوز گرفته بودند مراحل عمرانی را پشت سر می‌گذاشتند، در این سال‌ها به بهره‌برداری رسیدند و شروع به کار کردند.

بخشدار مرکزی میبد با اشاره به اینکه بیشترین تعداد کارخانه‌های کاشی و سرامیک استان یزد در بخش مرکزی مستقر شده، خاطرنشان کرد: در زمینه کاهش آلایندگی کارخانه‌های کاشی و سرامیک در این بخش اقدامات گسترده‌ای انجام شد که از جمله این اقدامات می‌توان به توقف موقت برخی کارخانه‌ها برای رفع آلایندگی‌ها و نصب فیلتر اشاره کرد.

شیبانی تصریح کرد: متاسفانه جانمایی کارخانه‌ها و صنایع در این منطقه و دیگر منطقه‌های مهریز تا عقدا درست نبوده و هر روز صبح از ساعت 5 لایه‌ای از گرد و غبار در این منطقه به چشم می‌خورد که موجب آزرده خاطری مردم را فراهم کرده است.

تعامل و همکاری ریزگردها و گرد و غبار کاشی و سرامیک

یکی دیگر از مشکلاتی که این منطقه از آن به شدت رنج می‌برد، بحث گرد و غبار و ریزگردهایی است که ناشی از خشکسالی‌های پی درپی در این شهرستان است.

این گرد و غبارها عامل دیگری به حساب می‌آیند که در کنار گرد و غبار کارخانه‌های کاشی و سرامیک، مشکلات بسیار مهمی برای مردم شهرستان میبد و به ویژه بخش مرکزی این شهر ایجاد کنند.

خاک میبد در حال خشک و بیابانی شدن است

شیبانی در این زمینه هم به خبرنگار تسنیم گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر خشکسالی‌ها سبب گسترش بیابان‌ها شده و علاوه بر خشک شدن زمین، چسبندگی خاک را هم کم کرده و با هر باد، خاک و ریزگردها به هوا بلند شده و برای مردم مشکلات بسیاری ایجاد می‌کنند.

وی تصریح کرد: برخی از گرد و غبارها و ریزگردهایی که در این منطقه مشاهده می‌شود عامل داخلی ندارد و ریزگردهایی هستند که از خارج استان به این منطقه وارد می‌شوند.

قطعا آلایندگی که در مدت چندین و چند سال و به واسطه استقرار نامناسب صنایع و خشکسالی های پی در پی به وجود آمده و هر سال به شدت آن افزوده می‌شود را نمی‌توان در برنامه‌ای کوتاه مدت به صورت کامل از بین برد اما قطعا لازم است که طرح‌های بیابان زدایی در این مناطق با گستردگی و سرعت بیشتری دنبال شود و جلوی فعالیت کارخانه‌های آلاینده در استان به ویژه در این منطقه گرفته شود.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.