Skip to Content

صالح آبادی تودیع شد

رئیس بورس باز هم از دانشگاه امام صادق (ع) آمد


یک دانش آموخته دانشگاه امام صادق (ع) جایگزین علی صالح آبادی در ریاست سازمان بورس شد.

به گزارش یزد رسا، اعضای شورای عالی بورس در جلسه عصر دیروز خود، با قدردانی از علی صالح آبادی در مدت حدود یک دهه سکانداری بازار سرمایه، محمد فطانت فرد را به عنوان رئیس جدید این سازمان، تعیین کردند. ویژگی مشترک روسای جدید و قدیم سازمان بورس، تحصیل آنها در دانشگاه امام صادق (ع) است.

رئیس بورس باز هم از دانشگاه امام صادق (ع) آمدفطانت فرد که 44 سال دارد، ازجمله دانش آموختگان دوره های اول رشته مدیریت مالی در دانشگاه امام صادق (ع) است که پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد رشته مدیریت مالی از این دانشگاه، تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد و در سال 83، در رشته تحقیق در عملیات از این دانشگاه مدرک دکتری گرفت.

علی صالح آبادی نیز دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مدیریت مالی از دانشگاه امام صادق (ع) بود که دکترای خود را از دانشگاه تهران گرفت.

صالح آبادی که در سال 1384 به سمت دبیرکل سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران منصوب شد و در سال 1385و پس از تأسیس سازمان بورس و اوراق بهادار، از سوی شورای عالی بورس به عنوان رئیس سازمان انتخاب شد و در مدت حدود یک دهه، هدایت بازار سرمایه کشور را برعهده داشت.

از ابتدای دولت یازدهم، جریان های اصلاح طلب با فشار به وزارت اقتصاد خواستار تغییر رئیس سازمان بورس بودند اما وزیر اقتصاد تاکنون در مقابل این فشارها ایستادگی کرده بود. شنیده شده رئیس جدید سازمان بورس با حمایت معاون اول روحانی، به این سمت منصوب شده است.

با این حال ،همین که بر خلاف رویه حاکم بر دولت یازدهم در استفاده از مدیران پا به سن گذاشته دولت های خاتمی و هاشمی، یک چهره جوان برای ریاست بازار سرمایه انتخاب شده، مایه امیدواری است که بورس روزهای پرتلاش و خوبی را برای سهامداران رقم بزند.

محمد فطانت فرد سکاندار جدید بازار سرمایه در حوزه مباحث مالی سوابق طولانی زیادی دارد که از آن جمله، می توان به عضو هیأت مدیره بانک ملی و معاون اعتبارات این بانک، مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه لوتوس پارسیان، عضو هیات مدیره و قائم مقام مدیرعامل بانک پارسیان، عضو هیأت مدیره بیمه پارسیان و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان، قائم مقام مالی و اقتصادی ایران خودرو، مدیرعامل ساپکو، عضو هیأت امنا و عضو شورای سیاست گذاری صندوق بازنشستگی آینده ساز، عضو هیات مدیره هلدینگ راهبران متعلق به شرکت سرمایه گذاری صندوق های بازنشستگی نفت اشاره کرد.

وی طی 7 سال اخیر نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران و فرانسه بوده و از تجربیات و سوابقی در عرصه فعالیت های پولی و مالی بین المللی برخوردار است که از آن جمله می توان به عضویت هیات مدیره میربیزنس بانک مسکو در روسیه و عضویت کمیته عالی مدیریت شعب منطقه آسیا و خاورمیانه بانک ملی در کشورهای امارات متحده عربی، عمان، آذربایجان و غیره اشاره کرد.

* بورس در دوران صالح آبادی

رئیس بورس باز هم از دانشگاه امام صادق (ع) آمدعلی صالح آبادی نیز قرار است مدیرعامل بانک تخصصی توسعه صادرات شود.

در مدت حدود یک دهه مسئولیت صالح آبادی در بازار سرمایه کشور، اقداماتی در جهت توسعه و ارتقاء نقش این بازار در نظام اقتصادی کشور به انجام رسید که از آن جمله، می توان به این موارد اشاره کرد:

- تفکیک مقام ناظر از ارکان اجرایی بازار سرمایه، تأسیس سازمان بورس و اوراق بهادار، ایجاد چهار بورس، شامل بورس اوراق بهادار تهران، بورس کالای ایران، بورس انرژی و فرابورس و نیز شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه

- ایجاد نهادهای مالی مختلف ازجمله صندوق های سرمایه گذاری، شرکت های تأمین سرمایه، شرکت های مشاور سرمایه گذاری، شرکت های پردازش اطلاعات مالی و شرکت های سبدگردان

- معرفی ابزارهای جدید مالی ازجمله انواع صکوک اجاره، مرابحه، استصناع و مشارکت، اوراق تسهیلات مسکن، اوراق مبتنی بر دارایی فکری، اوراق آتی طلا و سهام و اوراق اختیار فروش تبعی، با هدف تقویت نقش بازار سرمایه در تأمین مالی و تنوع بخشی به ابزارهای مدیریت ریسک در بازار

- تأسیس و توسعه بازارهای مختلف، ازجمله بازار دارایی فکری، بازار مشتقات، بازار ابزارهای نوین و...

- توسعه زیرساخت های الکترونیک در بازار سرمایه ازطریق اقداماتی همچون استقرار سامانه جدید معاملات، طراحی سامانه بومی پس از معاملات، راه اندازی سامانه معاملات آنلاین، سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران (کدال)، سامانه های الکترونیک نظارتی، تالار مجازی بورس ایران و...

- تدوین و تصویب قوانین و مقررات متعدد موردنیاز برای توسعه بازار سرمایه، ازجمله قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید

- توسعه فرهنگ سهامداری در کشور



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.