Skip to Content

مرگ محیط زیست با چراغ خاموش!

رویکرد جدی برای اصلاح دفن غیر اصولی زباله‌ در میبد نیست/ تولید روزانه 50 تن زباله توسط میبدی ها! +تصاویر


مکان نامناسب و دفع غیر اصولی زباله های شهری در میبد چند سالی است مشکل جدي و اساسي که هم سلامت جامعه را تهدید و هم زنگ خطری برای محیط زیست می باشد.

به گزارش میبد خبر، مکان نامناسب و دفع غیر اصولی زباله های شهری در میبد چند سالی است که بعنوان یک معضل ادامه دارد و علیرغم اعتراض مردم و تذکرات برخی از مسئولین توجه خاصی جهت رفع این معضل نشده است. دفن غيراصولي زباله مشکل جدي و اساسي در میبد است که زنگ خطري براي محيط زيست و سلامت شهروندان می باشد و نیاز ضروری شهرستان به کارخانه بازیافت بیش از پیش احساس می شود. در همین رابطه فلاح معاون فرماندار میبد در خرداد ماه سال گذشته با اشاره به عوارض بهداشتی زباله در سلامت مردم خواستار این شد که محیط‌ زیست و شهرداری باید مسائل ایمنی و استانداردهای لازم در دفع زباله و بازیافت آن را جدی بگیرند. درهمین رابطه وی تاکید کرده بود که ظرف دو هفته باید طرح جامع دفع زباله و بازیافت آن با تعیین مشاور از سوی شهرداری و نظارت کامل محیط‌زیست انجام و گزارش آن به فرمانداری اعلام شود ولی اين موضوع به دليل نبود عزم جدي و فقدان مديريت واحد بين سازمان‌هاي متولی تا کنون بطور جدی پیگیری نشده است.

در این رابطه علی‌اکبرکارگر رئیس محیط زیست میبد بیان داشت: مکان دفع پسماند و روش دفع آن مورد تایید اداره محیط زیست نبوده و چندین سال هست که برای رفع این مشکل مکاتباتی را با شهرداران مختلف شهر داشته ایم ولی اقدام خاصی صورت نگرفته است و لازم است که شهرداری طرح مدیریت پسماند را تهیه و اجرا کند.

وی ادامه داد: محل دفن زباله طبق طرح جامع شهر باید در شرق میبد قرار داشته باشد بعلت اینکه در این منطقه سفره های آب زیر زمینی کم و پایین است و محل وزش باد هم به سمت شهر نمی باشد البته این محل فعلا در شرق میبد قرار دارد ولی فاصله استاندارد رعایت نشده است.

کارگر اظهار داشت: قبلا زباله ها سوزانده می شد که این خود یک هم باعث آلودگی هوا و هم محیط زیست شده و سلامت جامعه را نیز بطور جدی تهدید می کرد که با پیگیری انجام شده نزدیک یکسال هست که دیگر زباله سوزانده نمی شوند، بلکه دفن می شوند ولی باز هم این عمل بصورت غیر اصولی انجام می شود.

رئیس محیط زیست میبد عنوان کرد: متاسفانه پراکندگی زباله ها و بخصوص زباله های پلاستیکی و نایلکس در اطراف محل دفن چهره زننده ای را ایجاد کرده است. زباله ها باید در درون ترانشه های ایجاد شده ریخته شود و سپس روی آنها آهک پاشیده شده و در انتها با خاک پوشانده شود.

وی در پایان بیان داشت: البته در این مدت اقداماتی که توسط شرکت خدماتی صورت گرفته نسبت به قبل بهتر شده است.

بهارستانی شهردار میبد در رابطه با اقدامات صورت گرفته در زمینه پسماند اظهار داشت: برنامه ها و تهمیدات مختلفی در این زمینه توسط شهرداری بعمل آمده از جمله انبار توحید شهرداری قرار است بعنوان مرکز تجمع ضایعات شهرستان قرار گیرد و ضایعات در آنجا با هدف زیبا سازی شهر و از نظر بهداشتی ساماندهی شوند و این موضوع درآمد پایداری را برای شهرداری خواهد داشت و از این ضایعات بعنوان مواد اولیه برخی کارخانجات استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه دفع زباله ها در میبد دارای استاندارد لازم نیست بیان داشت: این نحوه دفع زباله که بعد از جمع آوری در گودها دفن شود روال اکثر شهرهای ایران می باشد. مکان فعلی دفن زباله توسط اداره محیط زیست، منابع طبیعی و بهداشت برای شهرداری مشخص شده است. البته این مکان برای دفع خوب نیست چون زمین آن سفت است و مشکلاتی را برای کندن و دفع کردن زباله ایجاد می کند. در این زمینه تصمیم گرفتیم تا این محل را بجایی که زمینی نرمتر دارد که بتوان گودهایی را با عمق بیشتر ایجاد کرد منتقل کنیم و تا یکی دو ماه دیگر گود زباله ها تغییر می کند.

بهارستانی در مورد پاشیدن آهک روی زباله ها گفت: من جایی نشنیدم که آهک روی زباله ها بریزند حتی در اصفهان هم بازدید داشتم چنین چیزی را مشاهده نکردم. با توجه به اینکه اکثر زباله های ما از جنس مواد عالی و پلاستیک هست فکر نکنم آهک روی آنها اثری بذارد مگر اینکه این روش برای مواد دیگر یا زباله های تر انجام شود که با این وجود چون زباله تر در شهرستان میبد کم هست فکر نکنم این روش بکار آید.

وی در زمینه ایجاد کارگاه بازیافت در میبد بیان کرد: جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده و بازدیدهایی هم از کارخانه های بازیافت داشته ایم. 13 کارشناس شهرداری نیز در همین رابطه از کارخانه بازیافت اصفهان بازدید داشته اند. با توجه به اینکه تناژ زباله در میبد به حدی نیست که بخواهیم کارخانه کاملا مکانیزه ایجاد کنیم ولی در صدد هستیم جدا سازی زباله بصورت دستی را در محل دفن زباله ها دایر کنیم که در این زمینه امتیاز برق از اداره برق برداشته شده و پیمانکار هم مشخص شده است. با راه اندازی این سیستم حجم بالایی از زباله های ما کم می شود و مقدار قابل توجهی از زباله ها بازیافت می شود و به همین جهت برای ایجاد بازیافت و صنایع تبدیلی در شهرستان اصرار فراوان داریم.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.