Skip to Content


دیدار آیت الله اعرافی با رئیس سازمان امور دیانت ترکیه


آیت‌الله علیرضا اعرافی رئیس جامعة المصطفی(ص) در آنکارا با پروفسور محمد گورمز رئیس سازمان امور دیانت ترکیه دیدار و در خصوص راهکارهای همکاری های علمی و فرهنگی اسلامی گفت و گو کرد.

به گزارش میبدخبر به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی، آیت الله اعرافی رئیس هیات گفت و گوی علمایی به منظور گفت و گو و دیدار با مقامات سازمان امور دیانت ترکیه و بازدید از مراکز آموزشی و دینی ترکیه روز گذشته وارد آنکارا شده است.

در این سفر مصطفوی جانشین معاون بین الملل دفتر رهبری، حجت الاسلام سالار معاون بین الملل مجمع جهانی اهل بیت، ابوبکر خوجمدی از ائمه جمعه گرگان، خامه یار معاون بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدزاده رئیس دانشکده هنرهای اسلامی دانشگاه تبریز اعرافی را همراهی می کنند.

گورمز در این دیدار که حسن صفرخانی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا نیز حضور داشت، ضمن خوش آمدگویی به هیات علمایی ایران، رفت و آمدهای بین علمای دینی و حوزه ای دو کشور مهم ایران و ترکیه را در شرایطی که جهان اسلام از دوران و شرایط بسیار حساسی عبور می کند، حایز اهمیت و حیاتی دانست و گفت: اگر در یک چنین دورانی ما برای تعامل و گفت و گو و پیدا کردن راه و چاره ای برای مقابله با فرایند فعلی در جغرافیای اسلامی گردهم نیائیم، پس کی اینکار را خواهیم کرد.

وی با اشاره به سفر اخیر خود به ایران و گفت و گوهای مهمی که با مقامات دینی و حوزه های علمیه در تهران و قم داشت، گفت: در این سفر هم با مقامات جامعه المصطفی و در قم با آیت الله آملی و مکارم شیرازی دیدار و گفت و گو کرده است که اکنون با سفر هیات بلندپایه علمایی ایران به ترکیه، مذاکرات را ادامه خواهیم داد.

رئیس سازمان امور دیانت ترکیه با تاکید بر اینکه بایستی فصل نوینی از همکاری و تعامل در حوزه های دینی و علمی دنیای اسلام شروع کرد، گفت: همه باید با کنار گذاشتن تعلقات شیعه و سنی برای وحدت اسلامی بیاندیشیم. از این نظر سفر هیات علمایی ایران به ترکیه اهمیت زیادی دارد.

آیت الله اعرافی نیز با قدردانی از استقبال گرم مقامات ترکیه از هیات بلندپایه علمایی ایران، گفت: از این سفر دو منظور داریم. تجدید اخوت اسلامی و بازدید سفر رئیس سازمان امور دیانت ترکیه به ایران. دوم، پیگیری موضوعات و توافقات انجام شده در سفر رئیس سازمان امور دیانت به ایران و برداشتن گامهایی برای اجرایی و عملیاتی کردن این توافقات.

وی تصریح کرد: غلبه بر مشکلات امت اسلامی از طریق گفت و گوهای علمایی و توافقات فکری و معرفتی میسر خواهد شد. علمای ما چه شیعه و سنی و همه پیروان امام خمینی دلشان برای مشکلات اسلام می تپد و علاقمند به رفع مشکلات امت اسلامی هستند.

آیت الله اعرافی گفت: برای تجدید تمدن اسلامی نیازی به نگاه جامع و متناسب با دنیای جدید در کتاب سنت داریم. در بازگشت به اسلام اکنون نگاههای افراطی و تفریطی وجود دارد. گروهی بازگشت به اسلام را نمی پذیرند و می خواهند از اسلام فاصله بگیرند و گروهی می خواهند به اسلام بازگردند ولی اسلام سکولاریستی می خواهند و گروهی هم به اسلام بر می گردند با نگاه تکفیری و متحجرانه.

به گفته وی، اما ایران و ترکیه معتقد به بازگشت به اسلام اصیل و در عین حال پاسخگوی جامعه امروز و هم اسلامی دارای روحیه انقلابی و مقاومت و در عین حال عقلانی و منطقی و گفت و گو با دنیای خارج هستیم. در این نگاه جامعی که دو کشور اتفاق دارند، عناصری وجود دارد که باید روی آن کارکنیم. یک عنصر مهم عنصر فلسفه اسلامی است.

آیت الله اعرافی گفت: تفکر عقلی و فلسفی در پرتو کتاب سنت نیاز امروز جامعه بشری و نسل جوان است. در قم بنیاد بزرگ فلسفه وجود دارد. امروز رشته های متنوع فلسفی و مطالعات تطبیقی فلسفه اسلام و غرب را مورد توجه قرار دادیم. محور دیگری حوزه عرفان و تصوف اسلامی است. مساله توحید را با نگاه فلسفی و عرفانی به بشر امروز ارائه بکنیم مایه نجات بشر خواهد بود. تصویر دقیقی که از توحید در قران و معارف اسلامی و نهج البلاغه آمده، تفسیری است که می تواند جامعه بشری را به خوذ جذب کند.

رییس جامعه المصطفی گفت محور دیگر که در تلطیف روابط بشری و امت اسلامی بسیار مهم است، هنر می باشد. اسلام در باب فلسفه هنر، فقه و اخلاق هنر مسائل مهمی دارد. دو کشور میراث بسیار غنی در این زمینه دارند. در حوزه هنر اسلامی و در خدمت هنرهای نوین مانند هنر سینما می توانیم گامهای مشترکی داشته باشیم. نیازمند به تکمیل و بازسازی و تخصصی کردن فقه در دنیای اسلام هستیم. همینطور در حوزه های قران و تفسیر نیازمند بحث ها و تحقیقات نوینی هستیم. محورهای فرهنگی مهمی است. در زمینه گردشگری اسلامی، وقف، حج، می توانیم همکاری کنیم. ایران در این زمینه ها دستاوردهای ارزشمندی دارد.

استاد حوزه علمیه قم پیشنهاد تشکیل مجلس علمایی مشترک بین ایران و ترکیه را داد که مورد پذیرش قرار گرفت و قرار شد جمعی از علمای ایران و ترکیه در آن حضور یابند. در این قالب کمیته های متعددی تشکیل خواهد شد در محورهای تحقیقاتی و تبادل نظر و تبادل هیاتها و تحقیقات مشترک کمیته ای برای بررسی نظام های آموزشی دینی در جهان اسلام بررسی شود.

هیات علمایی ایران در خاتمه دیدارهای خود در آنکارا عازم استانبول شده و از مرکز آموزشی حسکی، ایسام، مرکز پژوهشهای اسلامی ترکیه، دانشگاه ۱۹ مایس، بازدید و با مسئولان و اساتید حوزه های علمی اسلامی ترکیه در خصوص مشکلات جهان اسلام، توسعه همکاریهای علمی و آموزشی و ارتباط بین حوزه های علمیه و نهادینه کردن آن، رایزنی خواهد کرد.

هیات علمایی همچنین از موزه توپقاپی و ایاصوفیه، مسجد تاریخی سلطان احمد و مسجد و کتابخانه تاریخی سلیمانیه و مسجد ایوب سلطان که از مهمترین مکانهای تاریخی و مقدس استانبول بشمار می رود بازدید خواهد کرد.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.