Skip to Content

در آستانه زلزله بم صورت گرفت:

دومين همايش ملي زلزله شناسي و مهندسي زلزله در دانشگاه آزاد میبد برگزار شد+ گزارش تصویری


در 10 شهر پر جمعيت كشور در سال 93 حدود 23 ميليون نفر متمركزند و77% كل جمعيت ساكن در شهرهاي بزرگ در پهناي خطر بسيار زياد زندگي مي كنند و 37% از جمعيت استان تهران و البرز در درون يا نزديكي پهنه گسل فعال زلزله هستند.

به گزارش خبرنگار میبدخبر: دومين همايش ملي زلزله شناسي و مهندسي زلزله در آستانه سالروز زلزله بم در دانشگاه آزاد اسلامي ميبد برگزار شد.

اين همايش با حضور اساتيد، دانشجويان، كارشناسان، محققان و پژوهشگران علم زلزله شناسی در سالن رشید الدین میبدی این دانشگاه به اجرا در آمد.

درابتدای اين همايش با سخنراني دكتراحمدعلي زارع دبيرعلمي همايش شروع شد. وی ضمن قدرداني از شركت كنندگان در اين همايش خلاصه اي از رهاورد همايش قبلي را ارائه کرد و  به علت و اهمیت برگزاري اين همايش پرداخت.

دبیر این همایش افزود: «مقالات زیادی به دبیرخانه همایش رسید که از بین آنها بنا به رای داوران، حدود80 مقاله پذیرفته شد، و امیدواریم نتیجه خوبی از ارائه آنها بگیریم.

در اين همايش دكتر مهدي زارع دانشيار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسي و مهندسی زلزله نیز حضور داشت.

وی در این همایش به اینکه اشاره کرد که در 10 شهر پر جمعيت كشور در سال 93 حدود 23 ميليون نفر متمركزند  و77%  كل جمعيت ساكن در شهرهاي بزرگ در پهناي خطر بسيار زياد زندگي مي كنند و 37% از جمعيت استان تهران و البرز در درون يا نزديكي پهنه گسل فعال زلزله هستند.

 وي با اشاره به اینکه ایشان چهار سال قبل از زلزله بزرگ بم نسبت به این حادثه ویرانگر، اخطار داده بود، گفت: «توجه لازم به آن اخطار نشد.»

این محقق علم زلزله شناسی در ادامه گفت:«در هر زلزله اي علاوه بر باز سازي فيزيكي بايد به بازسازي فرهنگي، اجتماعي و رواني حادثه نيز پرداخته شود.»

دکتر زارع در خصوص پیش بینی زلزله گفت: «اگر کسی زلزله  6 درجه در مقیاس ریشتر و یا بالاتر را پیش بینی کرد می توان گفت پیش بینی درستی است و گرنه زلزله های 3و 4 ریشتر که بسیار فراوان اتفاق می افتند و اعلام آنها فقط باعث ایجاد رعب و وحشت در جامعه می شود ».

دکتر زارع در ادامه به دو نشانه مشخص قبل از بروز زلزله  یعنی تغییر سطح آبهای زیرزمینی و گاز رادون پرداخت و گفت: «براي پيش بيني زلزله به تغييرات  سطح آب هاي زير زميني و گاز رادون بايد توجه كرد بدین صورت که، از چند ماه قبل از زلزله سطح آب منابع زير زميني به شدت پائين رفته و یک هفته مانده به زلزله این آبها  بالا مي زنند و گازرادون به صورت برعکس، ماهها مانده به زلزله، این گاز در منطقه زلزله خیز زیاد شده و 24 ساعت مانده به زمان زلزله کاهش میابد.»

خبرنگار: الیاس دهقانی فیروزآبادی

رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 1.0 stars out of 5.