Skip to Content


دامدار میبدی پرورش دهنده برتر بز سانن در کشور شد+ تصاویر


«حسین ملاصادقی» به عنوان پرورش دهنده بز سانن حائز رتبه برتر در کشور شود.

به گزارش میبد خبر، حسین ملاصادقی دامدار نمونه اهل روستای رکن آباد شهرستان میبدکه سال گذشته به عنوان پرورش دهنده برتر بز سانن در استان و کشور معرفی شد، امسال نیز توانست به عنوان پرورش دهنده بز سانن حائز رتبه برتر در کشور شود.

حسین ملاصادقی از جمله افرادی است که با اطلاع از مزیت‌ها و ویژگی‌های بز سانن و با همکاری جهاد کشاورزی میبد اقدام به تاسیس یک واحد دامداری در رکن آباد میبد کرد.

وی قبل از شروع کار در خصوص پرورش و نگه‌داری بزهای سانن اطلاعات گسترده ای بدست آورده و با پرس و جو از کارشناسان این اطمینان را حاصل کرد که اجرای طرح تاسیس دامداری آن هم با نژادهای خاص اقتصادی بوده و نتیجه بخش خواهد بود.

ملاصادقی در گفتگو با خبرنگار میبد خبر، در خصوص انگیزه شروع این کار گفت: قبل از شروع این پروژه راننده مینی بوس بودم، و با توجه به علاقه ای که به دامداری و کار تولیدی داشتم عزم خود را جزم کرده واین طرح را عملی کردم. البته در این راه فرزندانم نیز کمک بسیاری می کنند.

وی گفت: کار خود را در سال 1386 با 3 راس گوسفند شروع کردم و به مرور زمان و پس از تلاش‌های شبانه روزی که داشتم تعداد دام‌ها به 140 راس رسیده است و سالیانه حدود 100 راس از نر بزها و بزهای خود را در سطح استان یا خارج از استان یزد به فروش می رسانم.

داممدار نمونه میبدی در خصوص ویژگی‌های خاص این نوع از دام گفت: شیر، گوشت، مو، کرک، پوست، روده وحتی شاخ واستخوان آن مورد استفاده قرار می گیرد.همچنین تولید بالای شیر وچند قلو زایی از فواید پرورش آن محسوب می شود.

وی ادامه داد: میزان شیردهی این نوع از بزها بسیار بالاتر از بزهای معمولی است به گونه‌ای که این بزها در روز از 3 تا 4 کیلو شیر می دهند و این درحالی است که بزهای معولی به طور میانگین حدود نیم کیلو شیردهی دارند.

ملاصادقی در خصوص درآمدهای حاصل از این شغل گفت: علاوه بر فروش شیر  فرآورده‌های لبنی حاصل از شیر را مثل کشک، ماست، دوغ، روغن و قره قروت نیز تولید می‌کنیم که اکثر تولیدات در رکن آباد، میبد و یزد به فروش می رسد. البته در سال 20 تا 30 راس بصورت گوشتی نیز به فروش می رسد.

وی در رابطه با دام ها افزود: دوره شیردهی این بزها 8 تا 10 ماه می باشد. هر سال جهت جلوگیری از هم خونی گله نر جدید به این واحد اضافه شده و نر بزهای قبلی حذف می شوند. این واحد تحت نظر دامپزشکی میبد می باشد و هر ماه توسط ماموران دامپزشکی کارهایی همچون تست مالت، ضدعفونی و کارهای بهداشتی انجام می شود.

ملاصادقی لازمه شغل دامداری و دامپروری را علاقه دانست و افزود: این شغل سختی‌های خاص خود را دارد و افرادی که می‌خواهند وارد این شغل شوند واقعاً باید آن را دوست داشته باشند ولی با این وجود این شغل درآمد خوبی دارد.

دامدار نمونه میبدی با تقدیر از حمایت های جهاد کشاورزی و دام پزشکی میبد موفقیت خود را به دنبال رعایت موارد بهداشتی و واکسیناسیون به موقع، رعایت برنامه تغذیه، انجام اقدامات اصلاحی نژاد نظیر سیدرم گذاری، هورمون تراپی و همزمان سازی فحلی، جفت گیری مناسب و زایش خارج از فصل، تلفات پایین، رکورد گیری دام از نظر شیردهی و چند قلو بودن و جلوگیری از ایجاد همخونی با خریداری بز نر خالص وارداتی عنوان کرد.

ملاصادقی در پایان با بیان اینکه با حمایت جهاد کشاورزی توانسته زمینی حدود یکهزار و 800 متر مربع را خریداری و در حال سوله سازی آن باشد، گلایه داشت: 8 ماه است که برای دریافت 3 میلیارد ریال وام از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی درخواست داده و پیگیری کردم، اما تا به حال موفق به دریافت تسهیلات نشده ام تا بتوانم برای توسعه دامداری و پرداخت بدهی ها اقدام کنم. امیدوام مسئولین همکاری بیشتری در این زمینه با بنده داشته باشند.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (5 آرا)
The average rating is 3.2 stars out of 5.