Skip to Content

آیت الله اعرافی در جمع اساتید حوزه علمیه خواهران میبد:

حوزه جایی است که باید انقلابی باشدوضرورتی است که نباید از آن غفلت شود


آیت الله اعرافی گفت :ما باید نماد وهویت اسلامی ایرانی خود را حفظ کنیم واجازه تهاجم زبانهای مسلط دنیا بر فرهنگ بومی وزبان تاریخی کشور را ندهیم.

به گزارش میبدخبر، به مناسبت اعیاد شعبانیه و در آستانه ماه مبارک رمضان  اساتید حوزه علمیه خواهران میبد با آیت الله اعرافی دیدار نمودند.

حضرت آیت الله اعرافی (دامت برکاته)در جمع اساتید ومجموعه کادر حوزه های علمیه خواهران میبدضمن تاکید بر این مطلب که :«حوزه جایی است که باید انقلابی باشدوضرورتی است که نباید از آن غفلت شود » گفت :ما باید نماد وهویت اسلامی ایرانی خود را حفظ کنیم واجازه تهاجم زبانهای مسلط دنیا بر فرهنگ بومی وزبان تاریخی کشور را ندهیم ودر این راستا حوزه ها باید نقش صیانتی وغنی سازی خوبی داشته باشند وجلوی هضم شدن فرهنگ اسلامی در فرهنگهای مهاجم گرفته شود .

بررسی علل از بین رفتن زبانهای بومی حدود ۵۰ کشور آفریقایی وتبدیل آن به زبانهای فرانسوی  وعربی از دیگر موارد اشاره شده در این جلسه بود .

در ادامه شاخص های حوزه انقلابی از نظر امام جمعه محترم این طور عنوان شد که:«حوزه علمیه  انقلابی باید جهان را بشناسدو معادلات علمی ومعرفتی دنیا را تشخیص بدهد. ونقش خود را ایفا کند همچنین دین را بعنوان دین تمدنی تفسیر کند  تا از نظر زمانی ومکانی ، به تناسب ابعاد وجودی بشر پاسخگو باشد و طبق اندیشه دین  تمدنی ،ظرفیت بشر باید در امور ثابت  ومتغییر ، در حوزه ها پاسخگو باشد ، تاگفتمان تمدنی اسلام استخراج شود و مهم ترین عنصر در حوزه ،باید جزءذات حوزه باشد واین هویت اصلی حوزه ها ست که باید به این تراز در ساختار وذات برسند چون فکر ومعرفت سطح بشر را  تعیین می کند احیائ اجتهاد ی که بتواند در تمام ابواب پاسخگو باشد خود یک نوع احیائ  دین تمدنی است . »

 وی در ادامه چهار سطح اجتهاد را این طور مطرح کرد که:

اجتهاد اول؛ اجتهادفقهی متعارف که بیشتر در تقلید بحث شده است .

– اجتهاد دوم ،اجتهاد نظام ساز است که مرحوم شهید صدر مطرح نمود  ولی کار اجتهادی دقیقی در این زمینه انجام نشد این اجتهاد دارای ۱۵ ویژگی است که در کتاب در دست چاپم عنوان شده استودر سایت اشراق هم بار گذاری شده است.

-اجتهاد سوم ،تمدنی است که از حکم شرعی بالاتر است واز گزاره های فقهی عبور کرده است .

اجتهاد چهارم ،خروجی مراحل قبل که در فن آوری های زندگی بشر باید معلوم شود . یعنی مثلا  بتوان در زمینه سلامت وبهداشت  از منظر فقهی مطالب مورد نیاز روز را بیرون آورد یا قواعد اسلام در جنگ ،چندین قاعده می توان برای آن مطرح کردوباید اجتهاد را از قلمرو علمی به لایه های اخلاقی وتوصیفی بیاوریم .

آیت الله اعرافی با محور قرار دادن صاحبان علم تاکید کرد :«صاحبان علم در حوزه ودانشگاه باید در نظر داشته باشند که فکر ومنطق ،جغرافیای  خاصی ندارد باید طوری در علم پیشرفت داشت که مرکز علم را تحت تاثیر قرار دهند وهیچ وقت خود را در حاشیه قرار ندهند ومحدود به افق های کوتاه نباشند وآنقدر توان علمی را بالا ببرند تا تعداد مجتهدین در استان به حد بالایی برسد .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ،بر بهره گیری از فرصت های باقیمانده ماه شعبان تاکید کردندوگفتند: خواندن مناجات شعبانیه در این روزهای پایانی ماه شعبان از دست ندهیم واز برکات این دعا در زندگی خود بهره ببریم.

3 4 5




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.