Skip to Content

از شایعه تا واقعیت؛

حقیقت شائبه جلوگیری از جوجه ریزی در استان به دلیل آنفولانزای مرغی


مدیر کل دامپزشکی استان یزد در پاسخ به شایعه ممانعت جوجه ریزی در استان به دلیل آنفولانزای مرغی گفت: مانع جوجه ریزی هیچ واحد مرغ داری نشدیم فقط برای حفاظت از طیور و سلامت مردم به واحدهای غیر مجاز اجازه جوجه ریزی داده نشد.

به گزارش میبدخبر، چندی است که حرف‌ و حدیث‌هایی در خصوص ممانعت جوجه ریزی در استان به دلیل آنفولانزای مرغی توسط دامپزشکی و به تبع آن کاهش مرغ  و افزایش قیمت آن در بازار منتشر شد که واکنش هایی را از سوی دامپزشکی استان به همراه داشت.

علی اکبر حداد زاده در گفتگو با خبرنگار میبدخبر، با اشاره به اینکه تا کنون موردی از آنفولانزای مرغی در یزد مشاهده نشده است، بیان داشت: با توجه به شرایط موجود و سردی هوا امکان انتقال ویروس آنفولانزای مرغی به راحتی وجود دارد که باید در این راستا شرایط بهداشتی به دقت مراعات شود.

وی افزود: واحدهای غیر مجاز که بدون هیچگونه نظارت و اطلاع به دامپزشکی اقدام به جوجه ریزی می کنند، خرید طیور بومی از فروشنده های دوره گرد بی نام و نشان، عدم استفاده واحدهای گلخانه ای سطح استان از کودهای فراوری شده و استفاده از کودهای بدون فراوری و گواهی بهداشتی و مجوز دامپزشکی که وارد استان می شود از جمله معضلاتی است که سلامت طیور در استان را تهدید می کند.

مدیر کل دامپزشکی استان یزد در این زمینه به مرغ داران توصیه داشت: واحدهای مرغ داری که در حال پرورش طیور تخم گذار و بوقلمون هستند باید نهایت دقت را برای جلوگیری از ورود ویروس آنفولانزا به مزرعه خود داشته باشند و تنها راه نجات این است که همه جا و اطراف سالن مرغ داری را باید آلوده تصور کرده و ورودی سالن های مرغ داری را قرنطینه سخت گیرانه بگذارند. دوش گرفتن کارگران قبل از ورود به سالن، ممانعت از تردد غیر ضروری به سمت مرغ داری، ضد عفونی هرگونه خودرو قبل از ورود مجموعه و استفاده از خوراک دام و طیور بهداشتی از جمله اقداماتی که در این زمینه مرغ داران باید رعایت کنند.

حداد زاده با بیان اینکه خروج تخم مرغ از واحدهای مرغ داری به مراکز عرضه باید با شرایط کاملا بهداشتی باشد، اظهار داشت: گاهی مواقع ممکن است برخی واحدهایی که در سطح کشور به هر دلیل مرغ آن ها درگیر بیماری شده باشد اقدام به فروش ارزانتر برخی اقلام نظیر شانه تخم مرغ، کارتن و یا دان کنند و در این حالت مرغ دار ترغیب شود که از این اقلام استفاده یا این دان را مرغش بدهد که قطعا این موارد باعث بیماری خواهد شد. مرغ داران باید رعایت این نکات و بویژه حضور پرنده های آزاد پرواز در مرغ داری را جدی بگیرند تا باعث مشکلات عدیده به خاطر درگیری با این بیماری نشوند.

وی در مورد اقدامات انجام شده توسط دامپزشکی استان برای پیشگیری و کنترل این بیماری ابراز داشت: در تابستان سال گذشته با کمک اداره کل پدافند غیرعامل استان طرحی با عنوان کنترل و پیشگیری از بیماری آنفولانزا در سراسر استان به اجرا درآمد که در تمام شهرستان ها کارگروه های کنترل و پیشگیری با حضور دستگاه های مرتبط و با ریاست فرماندار تشکیل شد و کار پیشگیری و کنترل بین دستگاه های مرتبط توزیع شد و براساس شرح وظایف هرکدام از آن ها موظف به انجام کار شدند.

مدیر کل دامپزشکی استان یزد ادامه داد: در کانون های بیماری سال قبل مخصوصا واحدهایی که شرایط لازم را نداشتند و یا واحدهایی که غیر مجاز بودند به هیچ وجه اجازه فعال شدن و مجوز جوجه ریزی داده نشد که در حال حاضر نیز سالن های آنها خالی است. ما انتظار داریم ویروس آنفولانزا از واحدهای غیرمجاز وارد استان شود و اگر این واحدها جمع شوند قطعا می تواند در کنترل بیماری تاثیر گذار باشد. در کنار این برنامه ها دامپزشکی طرح ممیزی برای واحدهای پروانه دار و رسمی به اجرا درآمد که یکبار دیگر واحدهای مرغ داری از نظر بهداشتی ممیزی شدند تا در صورت هرگونه نقص آن را برطرف کنند. حصار کشی دور مرغ داری، احداث دوش و ایزوله کردن انبارها برای جلوگیری از حضو ر پرندگان آزاد پرواز از جمله تمهیداتی بود که در واحدهای مرغ داری صورت پذیرفت که پس از اجرای دستوالعمل های بهداشتی دامپزشکی مجوز جوجه ریزی به این واحدهای پروانه دار را داد.

وی خاطرنشان ساخت: در حال حاضر تمام واحدهایی که از اواخر سال 96 تا ابتدای سال جاری شروع به فعالیت کردند در چارچوب همین ممیزی فعال شدند که قطعا از نظر کاهش ورود عوامل بیماری زا به واحدهای مرغ داری تاثیر گذار خواهد بود.

حدادزاده با اشاره به اینکه سال گذشته قریب به 560 هزار قطعه طیور بومی و صنعتی به علت درگیری با بیماری آنفولانزای مرغی معدم شدند، اذعان داشت: در این زمینه سال گذشته در 6 نقطه از استان این بیماری مشاهده شد که شهرستان یزد بویژه مناطق سید میرزا و چرخاب و شهرستان های مهریز، میبد و اشکذر از کانون های عمده درگیر با این بیماری بودند.

مدیر کل دامپزشکی استان یزد در واکنش به شایعاتی در خصوص ممانعت جوجه ریزی در استان به دلیل آنفولانزای مرغی اظهار داشت: این مساله را شدیدا تکذیب می کنم ما مانع جوجه ریزی هیچ واحد مرغ داری نشدیم. در این راستا به واحدهای مرغ داری که ممیزی لازم در آنها صورت نگرفته بود و اقدامات بهداشتی انجام نشده بود مجوز جوجه ریزی ندادیم تا شرایط مطلوب شده و سپس جوجه ریزی انجام شود به دلیل اینکه واحدهایی که ممیزی و شرایط بهداشتی در آن ها رعایت نشده قطعا درگیر بیماری آنفولانزا می شوند که این امر هم باعث زیان خودشان شده و هم تهدیدی برای سلامت استان است.

وی در ادامه عنوان داشت: دامپزشکی برای حفاظت از طیور استان، سلامت مردم و منافع مرغ داران مجوز جوجه ریزی را به واحدهای غیرمجاز نمی دهد و پای آن هم ایستاده است و این کار به معنای اصلاح شرایط و به نغع خود مرغ دار است.

حداد زاده در خصوص کاهش مرغ و افزایش قیمت آن در بازار به دلیل آنفولانزای مرغی اذعان داشت: در حال حاضر این مورد اصلا صحت ندارد زیرا ما واحدهای غیر مجاز را جمع کردیم اما واحدهای مجاز با درصد بالایی فعال هستند. در این زمینه واحدهای مجازی که سال گذشته در آن ها معدوم سازی صورت گرفت به جز یکی دو مورد بقیه همه فعال شدند و واحدهای صنعتی عمده ما نیز راه افتاده و سبب شده که تولید جبران شود و فعالیت تولیدی آین واحدها نیز در حال انجام است.

مدیر کل دامپزشکی استان یزد در پایان با اشاره به اینکه قریب به 1100 واحد تولید مرغ گوشتی و تخم گذار در سطح استان وجود دارد، ابراز داشت: سخت گیری های صورت گرفته توسط دامپزشکی استان به دلیل این است که واحدهای پرورش طیور فعال در استان از بین نروند و تولیدات آن ها نیز حفظ شود.

انتهای پیام/اد

 



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.