Skip to Content

رئیس شبکه بهداشت و درمان میبد عنوان کرد:

ثبت نام بیش از 100 هزار میبدی در سامانه «سیب»/ تنها 33 درصد جمعیت میبدی تحت پوشش، دارای وزن مناسب هستند


رئیس شبکه بهداشت و درمان میبد از ثبت‌نام 102 هزار و 577 نفر در سامانه «سیب» خبر داد.

دکتر مهدی حفیظی رئیس شبکه بهداشت و درمان میبد در گفت و گو با خبرنگار میبد خبر با اشاره به این‌که پرونده الکترونیک سلامت به منظور یکپارچه سازی اطلاعات سلامت افراد جامعه تشکیل شده است، گفت: تاکنون 102 هزار و 577 نفر نفر از جمعیت شهرستان در سامانه سیب دانشگاه علوم پزشکی ثبت‌نام شده که از این جمعیت ذکر شده 52 هزار و 722 نفر را مردان و 49 هزار و 835 نفر را بانوان تشکیل می دهند. 

وی با بیان این‌که پرونده الکترونیک سلامت به ما کمک می‌کند تا برنامه سلامت را خوب پیش ببریم، افزود: در راستای طرح تحول سلامت تمام اطلاعات مربوط به خانوارها و همچنین سوابق بهداشتی افراد بصورت دقیق و قابل اعتماد نه بر اساس حافظه فرد یا پرونده کاغذی در این سامانه ثبت می شود. به کمک این پرونده سوابق سلامت فرد به صورت الکترونیک بین مراکز مختلف سلامت و پزشکی پخش می‌شود.

دکتر حفیظی با اشاره به اینکه 75/3 درصد میبدی ها حداقل یکبار از مراکز جامع سلامت خدمت گرفته اند، اظهار داشت: در این زمینه 77 هزار 227 نفر که 36 هزار و 10 آن را مردان و 41 هزار و 217 را زنان تشکیل می دهند، حداقل یکبار از مراکز جامع سلامت خدمت گرفته اند. در این راستا در سال گذشته 73/2 جمعیت شهری و 86/8 جمعیت روستایی از خدمات این طرح بهره برده اند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان میبد در ادامه بیان داشت: طی بررسی و پایش انجام شده فقط 33 درصد جمعیت تحت پوشش دارای وزن مناسب هستند و 67 درصد جمعیت بواسطه چاغی، لاغری و یا اضافه وزن در شرایط نامناسب توده بدنی هستند. اضافه وزن، چاقی و کم تحرکی از عوامل مهم بیماریهای قلبی-عروقی و سکه های قلبی محسوب می شود.

وی با بیان اینکه حدود 42.5 در صد از جمعیت شهرستان میبد  مختص به گروه سنی میانسالان و سالمندان است، اذعان داشت: در طرح تحول سلامت توجه ویژه ای به این دو گروه شده است. بررسی فشارخون، قندخون، چربی خون و خطر سنجی سکته قلبی و مغزی، ارائه مکمل ویتامین D  کلسیم بصورت رایگان، ویزیت رایگان توسط پزشک مراکز، غربالگری سرطان روده بزرگ برای مردان و زنان سالمند، بررسی تناسب اندام و مشاوره برای لاغری ، اضافه وزن ، چاقی و چاقی شکمی، مشاوره تغذیه برای اصلاح الگوی غذایی و بررسی و مشاوره برای بهبود سلامت روانی در زمینه افسردگی و اضطراب از جمله خدماتی است که در مراکز بهداشتی شهرستان به این گروه سنی ارائه می شود.

دکتر حفیظی با اشاره به این موضوع که برای هر یک از رده های سنی بسته های خدمتی و مراقبت های بهداشتی و پزشکی خاصی تعریف شده، ابراز داشت: علی رغم فراخوانهای متعدد و حتی تماس تلفنی با سرپرستان خانوار میبدی، مبتنی بر لزوم مراجعه و تشکیل پرونده سلامت، جوانان با 65 درصد، میانسالان با 67 درصد و سالمندان با 54 درصد مراجعه کمتری نسبت به کودکان داشته اند. توضیح اینکه برای هر یک از رده های سنی فوق بسته های خدمتی و مراقبت های بهداشتی و پزشکی تعریف شده که با مراجعه شخص به یکی از مراکز یا پایگاههای سلامت از آنها برخوردار خواهد شد و در صورتیکه شرایط سلامت شخص مستلزم مراجعه و پیگیری و یا ارجاع به سطوح بالاتر خدمات درمانی باشد طی برنامه زمانبندی شده مشخص این مهم صورت خواهد گرفت. 

وی ارجاع کودکان کم وزن به کارشناس تغذیه و پیگیری روند  بهبود رشد کودک، ارجاع کودکان با مادرانی که دارای بیماریهای صعب العلاج  و یا مصرف کننده داروهای اعصاب هستند و مادران دارای فرزند سه قلو، جدا بودن مادر از کودک و یا فرزند خوانده باشد به شبکه بهداشت شهرستان جهت دریافت شیر مصنوعی و ارجاع کودکان بی بضاعت و دارای اختلال رشد به کمیته امداد جهت دریافت بن کارت از جمله خدمات ارائه شده در مراکز جامع سلامت به گروه سنی زیر 6 سال عنوان کرد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان میبد در ارتباط با خدمات ارائه شده به گروه های سنی نوجوانان و جوانان اظهار داشت: انجام مراقبت های غربالگری و پزشکی جهت پایه های اول ، چهارم ،هفتم و دهم  بعنوان گروه هدف، غربالگری پدیکلوزیس کل دانش آموزان شهرستان، اجرای برنامه مدارس مروج سلامت(27 مدرسه شهرستان مروج سلامت هستند)، مکمل یاری دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول و دوم ( توزیع قرص آهن بصورت 4 ماهه و قرص ویتامین D  بصورت 6 ماهه )، اجرای برنامه افزایش تحرک بدنی در دانش آموزان بعلت درصد بالای چاقی و اضافه وزن در دانش آموزان، برنامه آموزشی بهداشت بلوغ در نوجوانان، وارنیش فلوراید دانش آموزان ابتدایی شهرستان بصورت سالیانه و ارجاع کلیه نوجوانان زیر 12 سال به مراکز اجرای طرح تحول بهداشت دهان و دندان را ازجمله خدمات ارائه شده به نوجوانان شهرستان برشمرد.

وی ادامه داد: آموزش جوانان و دانشجویان و طلاب با موضوع ازدواج سالم ، رفتارهای پرخطر، بیماریهای واگیر و غیر واگیر، سلامت روانی اجتماعی، تغذیه سالم، مراقبت دانشجویان جدیدالورود دانشکده پرستاری و تکمیل پرونده سلامت دانشجویان و مشاوره بهداشت روان و تغذیه، پیگیری و انجام واکسیناسیون توام (یادآور 10 ساله) و ارزیابی سلامت روان و مصرف دخانیات ، ارزیابیBMI  و ارائه مشاوره های لازم برنامه هایی است که در گروه سنی جوانان پیگیری می شود.

دکتر حفیظی در پایان اطلاع رسانی و آگاهی بخشی را یکی از عوامل موثر ارتقای فاکتور سلامت خواند و اظهارداشت: مردم عزیز میبد می توانند به مرکز بهداشت سطح شهر مراجعه کرده و اطلاعات خود را توسط مراقبین سلامت در پایگاه های بهداشتی به ثبت رسانیده و گامی در راستای توسعه بهداشتی شهرستان بردارند.

انتهای پیام/اد

 



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.