Skip to Content

کارشناس مسائل اقتصادی:

تمامی قوانین حفظ و حراست از اسرار بانکی با تعهد بهFATF لغو می شود/بانک مرکزی ناقض قاعده نفی سبیل


«سجاد کلانتر مهرجردی» کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به مشکوک بودن تفاهم بانک مرکزی با FATF، آن را نقض کننده قاعده قرآنی نفی سبیل و موجب سلطه بیگانگان بر مقدرات کشور دانست.

به گزارش "میبدخبر"؛ «سجاد کلانتر مهرجردی» کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص پیوستن  ایران به FATF  گفت: کار گروه اقدام مالی FATF  که مخفف Financial Action Task Force  است از سال 1989 توسط گروهG7  با هدف مبارزه با پولشویی تشکیل شد که در سال 2001 آئین‌نامه جدیدی برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم در آن ایجاد کردند.
 
وی با بیان اینکه آئین نامه جدید FATF   مبنی بر مبارزه با تأمین مالی تروریسم موضوعی مهم در تصمیم‌گیری ایران برای پیوستن به این کار گروه است، ادامه داد: هر کجا نامی از تروریسم برده می شود، مجموعه‌ای از ابهامات به وجود می‌آید چرا که آئین نامه مشخصی مبنی بر اینکه تروریست چه ویژگی و چه حد و مرزی دارد وجود ندارد.
 
کلانتر با اشاره به 37 عضو FATF  تصریح کرد: عربستان و اسرائیل غاصب به عنوان دو عضو ناظر این گروه کاری هستند که ما در فضای سیاسی و بین المللی بیشترین چالش و تنش را با آنها داریم همانگونه در سال‌های اخیر با عربستان چالش‌های جدی داشتیم و به عنوان دشمن ما در منطقه است و اسرائیل را نیز اصلا به رسمیت نمی‌شناسیم  و از آنجا که برای اعضای ناظر وظایف مشخصی در نظر گرفته شده است و بنابراین باید نتایج پیوستن به مجموعه ای که ناظرانی چون عربستان و اسرائیل دارد را در نظر بگیریم.
 
وی با بیان اینکه بانک مرکزی در شرف پیوستن به این کار گروه است، خاطرنشان کرد: در بند دوم توصیه‌‌نامه این کار گروه هر قانونی مبنی بر حفظ اسرار موسسات مالی که با اجرای توصیه نامه‌های این نهاد در تعارض و تناقض باشد باید لغو شود و از آنجا که موسسات مالی مجموعه بانک‌ها از جمله بانک مرکزی ایران و دیگر بانک‌های عامل ما را شامل می‌شود و این بند شاید به ظاهر ساده به نظر آید و لی بسیار پیچیده است و می‌تواند برای کشور مشکل ساز و موجب اعمال فشار برای ایران شود.
 
این مدرس دانشگاه اذعان کرد: ما هیچ موقع خاطره خوبی از همکاری با نهادهای بین المللی نداشتیم و این تعهد نامه یاد آور پیوستن تلخ ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی و NPT و عواقب آن می باشد و چرا که در NPT  برداشتی که ما از آن داشتیم با آنچه که اتفاق افتاد بسیارفاصله داشت و همیشه عدم رسیدن به تفاهم و تعریف مشترک ترفند غربی‌ها برای اعمال نفوذ به ایران است و باید کلمه به کلمه تعهدنامه‌های بین المللی و بار حقوقی آنها مورد بررسی قرار گیرد و برجام نیز نمونه دیگری از تعهدات است که به همین خاطر مورد انتقاد بسیاری قرار دارد.
 
کلانتر همچنین با اشاره به مشکوک بودن این تفاهم نامه به نقض قاعده مترقی نفی سبیل گفت:طبق قاعده «نفی سبیل» و آیه قرآن هر هر ارتباط و داد و ستدی که موجب چیره شدن کافران بر مسلمان در هر زمینه‌ای شود باطل است و به نظر FATF  به گونه‌ای منجر به سلطه و غلبه غربی‌ها بر ایران به بهانه اجرای توصیه‌ها و شفافیت در تعاملات مالی و مبارزه با پولشویی در کشور شود.
 
وی با بیان اینکه مانیتورینک و رصد حساب‌های بانکی کشور نیز  با پیوستن به FATF  موضوع دیگری است که مطرح شده است، ادامه داد: بنا به فرموده مقام معظم رهبری که ما نسبت به غربی‌ها بدبین هستیم و  باید بدانیم که هر کجا تعهد نامه و تفاهمنامه‌ای را با غربی‌ها پذیرفتیم آنها به سخت گیرانه‌ترین شکل آن را علیه ما استفاده کردند.
 
این کارشناس برجسته مسائل اقتصادی تأکید کرد: مسئولان بانک مرکزی و دیگر مقامات بانکی کشور نباید در خصوص پیوستن به FATF  شتابزده عمل کنند بلکه باید هوشیار باشند و با بدعهدی و بهانه‌جویی‌های که نهادهای بین المللی تاکنون داشته‌اند نسبت به این موضوع بد بین باشند.
 
کلانتر با اشاره به اینکه حتی در کشورهای اروپایی نیز برای پیوستن و عدم پیوستن به اتحادیه اروپا همه پرسی برگزار می‌شود، تأکید کرد: در کشور ما که مردم سالاری و احترام به افکار عمومی مورد تأکید همه است باید مسئولان و دولتمردان در موضوعات خطیری چون پیوستن ایران به FATF  از متخصصین و نخبگان و اساتید اقتصادی نظرخواهی و زوایای پنهان آن بررسی شود و ضمن شفاف سازی بانک مرکزی درباره مفاد تفاهم نامه FATF  این موضوع به اطلاع مردم برسد.
انتهای پیام/آ



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.