Skip to Content

نایب رئیس انجمن کاشی و سرامیک کشور:

تصمیمات غیرمنطقی برخی مسئولان باعث مشکل یا توقف تولید در کشور شده است/ صادرات پایدار تنها راه برون رفت صنایع کاشی و سرامیک از مشکلات


نایب رئیس انجمن کاشی و سرامیک کشور گفت: یکی از مشکلات اساسی تصمیمات غیرمنطقی برخی مسئولان است که باعث مشکل یا توقف تولید در کشور می شود.

نصرالله شریف فرد در گفت و گو با خبرنگار میبد خبر در خصوص وضعیت صنعت کاشی و سرامیک استان یزد بیان داشت: دولت باید از صنعتی که در استان یزد نیمی از ظرفیت تولید کاشی و سرامیک کشور را در اختیار دارد، توجه کند چون حدود 30 درصد جمعیت استان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در این صنعت فعالیت دارند و اگر این صنعت به هر دلیلی با مشکل مواجه شود، بر فعالیت های استان تاثیرگذار خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر 24 واحد تولید کاشی در کشور تعطیل شده و بدون حمایت دولت ممکن است این اتفاق در استان یزد هم رخ دهد.

نایب رئیس انجمن کاشی و سرامیک کشور با شاره به اینکه تصمیمات غیرمنطقی برخی مسئولان باعث مشکل یا توقف تولید در کشور شده، در مورد مشکلات صنعت کاشی و سرامیک اظهار داشت: افزایش تعرفه گمرکی رنگ دیجیتال، ممنوع شدن واردات گلوله، لعاب و برخی مواد اولیه وتاثیر آن در افزایش قیمت تمام شده، تولید محصول با کیفیت پایین با قیمت ارزان، کمبود رایزن اقتصادی در کشورهای هدف و فروش محصولات به صورت ریالی از مهمترین مشکلات صنعت کاشی و سرامیک می باشد.

شریف فرد با اشاره به فعالیت 200 تا 900 نفر در هر یک از واحدهای تولید کاشی و سرامیک گفت: امروز با معضل نوسان ارز و قوانینی که بعضی مواقع نسنجیده گرفته شده است قرار داریم که باید این مشکلات از پیش روی این صنعت برداشته شود.

وی با اشاره به اینکه در برخی موارد تولید جنس بی کیفیت با قیمت ارزان  تیشه به ریشه صادرات کشور خواهد زد، اذعان داشت: ترکیه به علت کیفیت بالای محصولات و حمایت دولت از صادرات قیمت فروش صادراتی محصولاتش 2 برابر قیمت فروش صادراتی ایران است.

شریف فرد کمبود رایزن اقتصادی در کشورهای هدف را یکی دیگر از مشکلات صادرات عنوان کرد و گفت: ما در کشورهای مختلف رایزن اقتصادی آنچنانی نداریم مثلا در کشور پاکستان با 200 میلیون جمعیت سرانه مصرف نیم متر مربع بوده که سر جمع 100 میلیون متر مربع برای کل جمعیت می شود حال اگر این مصرف به یک متر افزایش یابد 100 میلیون متر مربع مصرف نیز افزایش پیدا می کند. طبق بررسی صورت گرفته در این کشور با این همه ظرفیه و جمعیت فقط یک رایزن اقتصادی است ولی ترکیه در این کشورها حداقل حدود 20 رایزن اقتصادی دارد که به بررسی بازار، مشکلات آن و ارائه طرح و برنامه برای رقابت و ورود به آن بازارها می پردازد ولی این اتفاق هنوز در ایران نیفتاده است.

نایب رئیس انجمن کاشی و سرامیک کشور با بیان اینکه به دلیل صادرات رقابتی میزان دپو محصولات کاشی و سرامیک کاهش پیدا کرده که این نیازمند حمایت دولت است، خاطر نشان ساخت: صادرات از دولت و صادرکننده تشکیل شده که دولت می تواند از طریق وزارت امور خارجه مسائل گمرکی و حمل و نقل به صادرکننده کمک کرده تا صادر کننده بتواند برنامه ریزی درستی برای آینده داشته باشد.

شریف فرد در خصوص افزایش نرخ ارز و تاثیر آن بر صنعت کاشی و سرامیک استان ابراز داشت: این امر صنعت کاشی و سرامیک را نابود می کند. متاسفانه اجرای برخی قوانین بدون بررسی و فکر کردن به اثرات بخشنامه های آن بر روی صنعت و صنعتگر تاثیری نامطلوبی گذاشته است.

وی با بیان اینکه این افزایش نرخ ارز هیچ تاثیری بر صادرات محصولات کاشی و سرامیک نگذاشته، عنوان کرد: فروش ریالی محصولات کاشی و سرامیک و اجرای بخشنامه ها بدون پایه گذاری قوانین دست و پای تولید کننده را بسته و روز به روز تولید کننده ضعفتر شده و تعدادی نیز نابود می شوند.

نایب رئیس انجمن کاشی و سرامیک کشور با اشاره به اینکه برخی تولیدکنندگان این صنعت به خاطر مشکلات زیر ظرفیت تولید می کنند و در پرداخت حقوق نیز مشکل دارند، اظهار داشت: اگر دولت برای صادرات پایدار برنامه ریزی نکند بطور قطع این ظرفیت تولید کاشی و سرامیک که 3 برابر مصرف داخلی است سبب تعطیلی کارخانه ها می شود بنابراین دولت باید برای ورود ارز به داخل کشور هزینه کند.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.