Skip to Content


ترافیک و نبود پارکینگ مناسب مهمترین مشکل مراجعین به بیمارستان میبد است/ مردم سرگردان میان نهادهای متولی + تصاویر


ترافیک و عدم وجود پارکینگ مناسب در محوطه بیمارستان امام جعفر صادق (ع) و درمانگاه آن به مشکلی اساسی برای بیماران و همراهان شده که آنان را آزار می‌دهد.

به گزارش میبد خبر، بیمارستان امام جعفر صادق (ع) میبد یکی از بیمارستان‌هایی است که روزانه با حجم بالایی از مراجعین و بیماران مختلف روبه‌رو است، در این میان ترافیک و عدم وجود پارکینگ مناسب در محوطه بیمارستان امام جعفر صادق (ع) و درمانگاه آن به مشکلی اساسی برای بیماران و همراهان شده که آنان را آزار می‌دهد. 

مشکل از جایی شروع می‌شود که بیمارت را به بیمارستان می‌رسانی و نگران حالش هستی، اما جای مناسبی برای پارک خودرو پیدا نمی‌کنی و به‌ ناچار خودروی خود را در اولین فضای خالی، پارک می‌کنی و از طرفی، جلو و اطراف بیمارستان تابلوهای توقف ممنوع وجود دارد که توقف رانندگان، جریمه پلیس را به‌همراه خواهد داشت.

شهروندان از نبود پارکینگ مناسب در این بیمارستان و جریمه‌های پلیس راهنمایی و رانندگی گلایه‌ مندند. یکی از شهروندان که برای آوردن بیمار اورژانسی خود به این بیمارستان مراجعه کرده بود از نبود پارکینگ و رفتار نامناسب برخی از نگهبانان گلایه داشت.

حال با این تفاسیر و با توجه به درخواستهای مردمی این موضوع را از متولیان امر پیگیر شدیم:

محسن فلاح دبیر شورای ترافیک شهرستان میبد در این خصوص بیان داشت: با عنایت به اینکه چندین سال است موضوع پارکینگ وسایل نقلیه ای که به بیمارستان میبد مراجعه می کنند باعث بروز تصادفات و مشکلات عدیده ای برای شهروندان و مراجعین شده است. مشکلاتی نظیر تصادف مقابل ورودی اورژانس بیمارستان و درمانگاه تخصصی و بی نظمی و راهبندان جلوی درب ورودی اورژانس و درمانگاه تخصصی و پارک نامنظم وسایل نقلیه که نارضایتی هایی را در بین مردم و مراجعه کنندگان در بر داشته است. 

وی افزود: نظر به اینکه ساختمانهای بیمارستان امام جعفرصادق (ع) بصورت روز افزون در حال گسترش و توسعه می باشد و از طرفی دیگر شمار مراجعه کنندگان به بیمارستان و درمانگاه نیز بصور قابل توجهی در حال افزایش است و هر چه بگذرد موضوع تامین پارکینگ دشوار تر می شود. علیرغم تذکرات کتبی و شفاهی و مصوبات شورای ترافیک شهرستان و پیرو نامه های ارسالی از طرف شهرداری، فرمانداری و صورتجلسه شورای ترافیک شهرستان به مدیریت بیمارستان با استناد به تبصره 5 و 7 ماده 100 قانون شهرداریها و بر اساس طرح جامع شهرسازی، تامین و احداث پارکینگ به عهده بیمارستان می باشد.

فلاح در مورد ساخت درمانگاه تخصصی اظهار داشت: ساخت درمانگاه تخصصی با توجه به ماده 163 بند(ت) آیین نامه راهنمایی و رانندگی که توقف در فاصله 15 متری میادین ممنوع می باشد خود خالی از اشکال نیست و با عنایت به تبصره 3 ماده 4 قانون ایمنی راهها، پلیس راهور مجاز به مقصر نمودن بیمارستان در تصادفات احتمالی در نقاط مذکور می باشد و شهرداری یا پلیس راهور در این زمینه هیچ گونه مسئولیتی را برعهده ندارند.

دبیر شورای ترافیک در این زمینه ادامه داد: متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه از جانب بیمارستان صورت نگرفته است و همچنان ساخت و سازهای غیر مجاز در آن مجموعه ادامه دارد. با توجه به اینکه همیشه توسعه خدمات درمانی در شهرستان میبد حایز اهمیت بوده که در این خصوص تعامل و همکاری نهادهای متولی سبب رشد و پیشرفت جامعه شهری می شود ولی از سویی دیگر توسعه ساخت و سازها بدون رعایت و توجه به ضوابط شهرسازی تبعات اجتماعی را در پی خواهد داشت. از آنجائیکه اولویت اول شورای ترافیک شهرستان پیشگیری از وقوع حوادث ناشی از تصادفات و خسارتهای جانی و مالی و جلوگیری از بی نظمی بوده و در مرحله بعد رفاه حال و تامین امنیت شهروندان می باشد لذا از مدیریت بیمارستان درخواست تامین پارکینگ و ساماندهی ورودی اورژانس و درمانگاه تخصصی را داریم تا شاهد حوادث ناگوار و نارضایتی شهروندان محترم و مراجعه کنندگان به این مجموعه نباشیم.

دکتر ناصر آقایی رئیس بیمارستان امام جعفرصادق (ع) در این رابطه توضیح داد: در مورد ترافیک موجود در مقابل درمانگاه و مکان یابی آن، ساخت درمانگاه تخصصی طبق نقشه ای بوده که از 10 سال پیش طراحی شده و بنا به صلاحدید کارشناسان پروژه احداث درمانگاه در مکان فعلی در نظر گرفته شده و با سختی و دشواریهای زیاد تکمیل شده است. البته در زمان تکمیل ساختمان از شهردار وقت دعوت شد تا نظارتی بر طرح و نقشه داشته باشد و کارها طبق نقشه پیش رفت.

وی افزود: درمانگاه تخصصی بعلت طرح تحول سلامت و حضور پزشکان در درمانگاه و عدم حضور آنها در مطب های سطح شهرستان، با حجم انبوهی از مراجعه کننده روبرو شد. فرهنگ حاکم بر جامعه به این منوال است که ما دوست داریم وسایل نقلیه خود را به جائیکه مراجعه می کنیم در نزدیکترین محل به درب ورودی مکان ارائه خدمت پارک کنیم و حاضر نیستیم چند قدم پیاده برویم.

دکتر آقایی در مورد نرده کشی محوطه درمانگاه گفت: زمانی که درمانگاه به بهره برداری رسید برای اینکه کسی جلوی درب درمانگاه توقف نکند محوطه را نرده کشی کردیم و جا برای پارک وسایل نقلیه در ضلع غربی بیمارستان به ظرفیت 150 دستگاه اتومبیل و ضلع شرقی تا خیابان مجاور بیمارستان بطرف پارک بهاران تعبیه شد که ارباب رجوع می توانست براحتی پارک کند و اگر بیمار او نیاز به ویلچر و برانکارد داشت در همان محل می توانست استفاده و پس از پایان کار خود و انتقال بیمار به ماشین آنها را در همان مکان تحویل دهد. چند روز پیش هم که پلیس راهور شهرستان وسایل نقلیه پارک شده در محوطه اصلی درب ورودی درمانگاه که تابلوی مطلقا ممنوع دارد جریمه کرد خودم شخصا حضور داشتم و مشاهده کردم که مکانهای تعبیه شده در اطراف بیمارستان توسط مراجعین استفاده نشده است. در این زمینه پارک وسایل نقلیه عمومی مثل تاکسی ها هم در راس میدان خلاف قانون است که برخوردی با آنها نشده است.

رئیس بیمارستان امام جعفرصادق (ع) ادامه داد: برای اینکه مراجعه کنندگانی که در ضلع غربی بیمارستان ماشین خود را پارک کرده اند به سهولت به درمانگاه دسترسی داشته و مجبور نباشند که پس از عبور از نرده کشی درب اصلی درمانگاه از ضلع شرقی وارد شوند مسیر ورودی در همان منطقه ایجاد شد که متاسفانه باز هم شاهد بودیم که برخی از مراجعه کنندگان با پارک اتومبیل خود در کنار تابلوی توقف مطلقا ممنوع مشکلاتی را هم برای خود و دیگران ایجاد می کنند.

وی با اشاره به اینکه پارکینگ خیلی مناسبی نداریم، اظهار داشت: با وجود اینکه معتقدم جای پارک وسایل نقلیه مراجعه کنندگان خیلی مناسب نیست ولی بازهم جای پارک وجود دارد که مراجعه کنندگان به این مکانها توجه نداشته وبا پارک اتومبیل در نقاط توقف مطلقا ممنوع جریمه شده اند.

دکتر آقایی درباره مشکلاتی که در زمینه نوبت دهی به بیماران در افزایش بار ترافیک این منطقه داشت اشاره و گفت: ابتدا نوبت دهی بصورت تلفنی انجام می شد که باعث شد اعتراضاتی از سوی مردم و بیماران به بیمارستان شود که خط تلفن ها مرتب مشغول بوده و نمی توانند برای دریافت نوبت اقدام کنند. با وجود این اعتراضات تعدادی از نوبت دهی ها بصورت حضوری صورت گرفت که به تدریج مشاهده کردیم اکثر مردم بجای استفاده از سامانه نوبت دهی تلفنی برای دریافت نوبت به صورت حضوری به درمانگاه مراجعه می کردند که این ازدیاد مراجعه بار ترافیک را افزایش داد. برای حل این مشکل سامانه نوبت دهی اینترنتی را بجای مراجعه حضوری راه اندازی کردیم. مدت زمانی که طرح نوبت دهی تلفنی و اینترنتی اجرا شده شاهد کاهش بار ترافیکی مقابل درمانگاه بودیم که دیگر نیازی نبود مراجعه کنندگان ساعات طولانی برای دریافت نوبت و ویزیت توسط پزشک مورد نظر صرف کنند بلکه سر ساعت اعلام شده در درمانگاه حضور می یافتند.

رئیس بیمارستان امام جعفرصادق (ع) درباره اظهارات شهرداری و شورای ترافیک بیان داشت: اگر فضایی داشتیم و پارکینگ را ایجاد نمی کردیم حرف آنها درست بود. با این وجود زمانی شد که در درمانگاه فعلی با کمبود فضا مواجه شدیم و مجبور بودیم سه پزشک بصورت نوبتی داخل یک درمانگاه بیماران را ویزیت کنند و در این زمینه جابجایی دستگاهها و تجهیزات زیان آور بود. برای همین وبرای توسعه درمانگاه تصمیم گرفتیم کنار درمانگاه فعلی یک درمانگاه دیگر با کمکهای خیری در دو طبقه احداث کنیم که هم مشکل ترافیک درمانگاه فعلی و هم کمبود فضای آن جبران شود که دراین زمینه نیز انتقادهایی برای نبود پارکینگ شد و کار تا جایی پیش رفت که کار احداث درمانگاه تعطیل شود ولی با توضیحاتی که به مسئولین داده شد اجازه ادامه کار گرفته شد. 

وی در مورد مشاجرات برخی از مراجعه کنندگان با نگهبانان بیمارستان جهت ورود به بیمارستان اذعان داشت: بعلت رعایت مسایل امنیتی و جلوگیری از ازدحام وسایل نقلیه در بیمارستان که گاهی مواقع ورود آمبولانس اورژانس به داخل بیمارستان را با مشکل روبرو می کرد تصمیم گرفته شد با نصب تابلوی ورود به داخل بیمارستان ممنوع از بروز این مشکلات جلوگیری شود و از شهروندان و مراجعه کنندگان درخواست داریم تا با احترام به قوانین و همکاری با پرسنل و نگهبانان بیمارستان از بروز اینگونه مشاجرات پیشگیری کرده تا باعث ارتقای سطح سلامت شهرستان و رشد کیفیت خدمات شوند.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.