Skip to Content


برگزاری نشست علمی «آشنایی با خطوط اسلامی» در گروه ایران شناسی


نشست علمی آشنائی با خطوط اسلامی توسط گروه ایران‌شناسی دانشگاه آیت الله حائری میبد برگزار شد.

به گزارش میبد خبر به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه، «آشنایی با خطوط اسلامی» از سلسله نشست‌های علمی گروه ایران‌شناسی در محل این دانشکده با حضور دانشجویان و دکتر جعفر نوری از اساتید مدعو گروه ایران شناسی برگزار گردید.
دکتر نوری در این نشست مباحثی را پیرامون خطوط اسلامی از جمله خط کوفیِ ساده و تزیینی، خط محقق و ریحان، نَسخ و ثُلث مطرح کرد که مورد استقبال دانشجویان واقع شد.
وی افزود: خط کوفی ریشه در لبنان و فلسطین امروزی داشته و خطی بدون نقطه و حرکت‌گذاری بود. این ویژگی پس از ظهور اسلام و کتابت قرآن نیز ادامه یافت زیرا اعتقاد بر این بود که نقطه و حرکت‌گذاری باعث تحریف در قرآن می‌شود. اما پس از گسترش اسلام در مناطق مختلف جهان، برای جلوگیری از اشتباه در قرائت قرآن، نقطه و حرکت‌گذاری به آن اضافه شد.
این دانش‌آموخته‌ی دکتری در تاریخ ایران در ادامه با اشاره به اصول دوازده‌گانه خوشنویسی گفت: حروف الفبایی خط اوستایی مبتنی بر «دور» بوده و دوری که در خطوط اسلامی شروع شده با خطوط ایرانی کامل می‌شود.
نوری سپس در بخش پایانی صحبت‌های خود به تفصیل، روند پیدایش و تحول خطوط اسلامی را با استفاده از تصاویر شرح داد.
شایان ذکر است گروه ایران‌شناسی دانشگاه ‌آیت‌الله حائری میبد در سال 88 تأسیس یافته که با وجود آثار فرهنگی، تاریخی شهر میبد و هیأت علمی و دانشجویان پرتلاش جایگاه خوبی را در سطح کشور به خود اختصاص داده‌است. همچنین سلسله نشست‌های این گروه با استقبال خوب دانشجویان و علاقمندان به فرهنگ و تمدن ایران اسلامی واقع می‌گردد.



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.