Skip to Content

در گفتگو با زائران اربعین حسینی عنوان شد:

اربعین دریای خروشانی که باید به آن بپیوندیم


کسانی که در موکب ها فعالیت می کنند ممکن است وزیر، وکیل، دکتر و یا هر کس دیگری در کشور عراق باشد. از کشورهای دیگر نیز مانند ایران و بحرین نیز در این موکب ها فعالیت می کنند. همه یک سیل می شوند که جزء دریا و اقیانوس هستند.

به گزارش خبرنگار میبدخبر: اربعین سالار شهیدان نزدیک است. همهمه اقشار مختلف مردم برای حضور در کاروان پیاده روی کربلا را در گوشه گوشه شهر میبد می توان دید. امروز نیز یک قافله از شهرمان عازم کربلا شد.

پس از شهادت امام حسین علیه‏السلام دشمنان تلاش كردند تا حادثه كربلا، به كلی فراموش شود. آنها حتی كسانی را كه برای زیارت امام به سمت کربلا می‏آمدند، شكنجه می‏ كردند و می‏ كشتند. در زمان متوكل عباسی، همه قبرهای كربلا را شخم زدند؛ مزرعه كردند و مردم را از آمدن برای زیارت قبر امام حسین علیه‏السلام، منع كردند. شیعیان هم برای مقابله با آنها، از هر مناسبتی استفاده ‏كردند تا این حادثه عظیم فراموش نشود، كه یكی از این مناسبت‏ها، حادثه روز اربعین است.

با وجود اینکه در عصر ما نیز یزیدیان زمان از برگزاری این مراسم جلوگیری می کردند لکن با از بین رفتن دولتشان شاهد حضور گسترده شیعیان سراسر جهان در این مراسم هستیم. مراسمی که الان به عنوان یک حرکت پرصلابت شیعی در جریان است.

از ایران عزیزمان نیز خیل مشتاقانی که توفیق حضور در این مراسم را دارند روانه زیارت این مکان مقدس شده اند. با دو تن از جوانان شهرمان در این رابطه گفتگویی را انجام داده ایم که در زیر می خوانید:

مهدی پور حکیمی یکی از زائران سالار شهیدان است . او برای اولین دفعه است که به کربلا مشرف می شود. وی در گفتگو با خبرنگار میبد خبر علت سفرش را این طور شرح می دهد: من تا روز تاسوعا اصلا برنامه ای برای رفتن به کربلا نداشتم. روز تاسوعا یکی از دوستانم پیشنهاد داد که ما عازم کربلا هستیم. اگر شما هم دلت کربلایی شده، پاسپورتت را به ما بده تا کارهایش را انجام بدهیم، این طور شد که من هم مسافر شدم.

احمد کریمی یکی از جوان فعال در عرصه های فرهنگی شهرستان است. او تا به حال 4 دفعه به زیارت امام حسین (ع) رفته  و دومین بار است که در اربعین به کربلا می رود. وی خاطراتش را این طور برایمان تعریف می کند: سال گذشته که راهی سفر شدم، جدای از سختی هایی که در مرز متحمل شدیم مانند 10 ساعت روی پا ایستادن و مشکلاتی که در شهرهای کربلا و نجف به خاطر سرما و سکنی گزیدن داشتیم و مشکلات عدیده  دیگری، ولی شیرینی لحظه های پیاده روی آن قدر زیاد است که شما آن زمان های چند ده ساعتی ای که در پشت مرز معطل شده اید را فراموش می کنید.

کریمی در جواب سوالمان که در این شلوغی چگونه به زیارت می روید می گوید: شاید به خاطر ازدحام جمعیت نتوان زیارت راحتی را به جا آورد. اما این پیاده روی، یک بعدش آن حرکت بزرگ شیعه است که در دنیا انجام می گیرد. سال گذشته 27 میلیون آمار داده بودند که این خود نشان از یک حرکت فوق العاده دارد که در دنیا صورت می گیرد. واقعاً صحنه های زیبایی خلق می شود. شما در آن جا افرادی را می بینید که فرد هر دو پای خود را از دست داده و اصلا شرایط مساعد و خوبی ندارد ولی در این اجتماع عظیم شرکت می کند.

او از خاطرات سفرش این طور بازگو می کند که : در این سفر با بعضی از عراقی ها که صحبت می کردم کسانی بودند که 20 الی 15 روز در حال پیاده روی بودند، اما دستانشان خالی بود، یعنی مال آنچنانی نداشتند. به قول معروف شما فقط با یک سرمایه اندک خود را به این موج و این دریا برسانی کافی است. از تمام کشورهای دنیا شاهد زوار هستیم. سال گذشته کسانی را که از اروپا، آمریکا و آسیا آمده بودند را دیده ام. با اینکه زبان همدیگر را  نمی فهمیم ولی ارتباطات خوبی برقرار می شود.

احمد کریمی از دیگر نکات جالب سفرش در اربعین به موکب هایی که در طول سفر از زائران پذیرایی می کنند اشاره می کند و می افزاید: کسانی که در موکب ها فعالیت می کنند ممکن است وزیر، وکیل، دکتر و یا هر کس دیگری در کشور عراق باشد. از کشورهای دیگر نیز مانند ایران و بحرین نیز در این موکب ها فعالیت می کنند. همه یک سیل می شوند که جزء دریا و اقیانوس هستند. چند روز پیش تلویزیون آقای عمار حکیم را نشان می داد که پای زائران را ماساژ می داد و غذا طبخ می کرد.

همه به خاطر امام حسین (ع) یکی می شوند فارغ از آن همه امتیازات اجتماعی.

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


مصطفی میرمحمدی
حاج احمد! آقاصابر! و بقیه مهمانان اباعبدالله(ع) جاماندگان را از یاد نبرید
0 (2 آرا)
پست شده در ۱۳۹۳/۰۹/۱۳ ۲۱:۴۷
ashegh
خوش به سعادتتان التماس دعا
0 (2 آرا)
پست شده در ۱۳۹۳/۰۹/۱۳ ۲۰:۲۰