بازگشت به صفحه کامل
کارشناس مسئول نهضت سوادآموزی میبد:

150 نفر در دوره های سواد آموزی شهرستان میبد جذب شدند


کارشناس مسئول نهضت سوادآموزی میبد از جذب 150 نفر در دوره‌های مختلف سواد آموزی در سال جاری خبر داد.

به گزارش میبد خبر، محمد دهقانی کارشناس مسئول نهضت سوادآموزی میبد ضمن گرامیداشت 7 دی ماه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان رهبر کبیر انقلاب امام خمینی (ره) بیان داشت: نهضت سواد آموزی در شمار مقدس ترین آرمانهای انقلاب اسلامی است،تشکیل این نهضت مقدس، اقتضای روح و مرام انقلاب اسلامی بود. نهضت سوادآموزی فرصت دوم یادگیری برای افرادی است که فرصت نخست را از دست داده‌اند.

وی افزود: نهضت سوادآموزی به سه دوره سوادآموزی، تحکیم سواد و دوره انتقال تقسیم می‌شود. درسال جاری 150 نفر در نهضت سوادآموزی شهرستان میبد در دوره‌های سوادآموزی، تحكيم و انتقال، مشغول به تحصيل شدند.

دهقانی در مورد کلاسهای برگزار شده در قالب این سه دوره اظهار داشت: اين تعداد سوادآموز در قالب 4 كلاس انتقال، 2 كلاس تحكيم و 8 كلاس سوادآموزی سازمان‌دهی شده اند.

وی ادامه داد: اداره سوادآموزی در راستای سیاست‌های ابلاغی و با توجه به تفاهم‌نامه وزرای سازمان نهضت سوادآموزی مبنی بر پالایش اسمی و تعیین میزان سواد گروه هدف 49 ـ 10 و شناسایی و جذب و ثبت گروه هدف اقداماتی را انجام داده است.

کارشناس مسئول نهضت سوادآموزی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان میبد در خصوص دوره‌های ذکر شده گفت: سوادآموزی دوره‌ای است که به منظور دستیابی افراد بزرگسال به حداقل سواد طراحی و اجرا می‌شود که مدت آن ۶۰۰ ساعت می باشد. این دوره معادل پایه سوم ابتدایی در نظام آموزش رسمی است.

دهقانی ادامه داد: دوره تحکیم سواد دوره‌ای است که برای استمرار و پایداری آموخته‌ها و کاربردی کردن سواد در زندگی روزمره تدوین شده و مدت آموزش آن ۲۰۰ ساعت است. این دوره در دو بخش حضوری مشتمل 70 ساعت و غیر حضوری 130 ساعت بطور پیوسته و همزمان و حداکثر در 5 ماه به اجرا در می آید.

کارشناس مسئول نهضت سوادآموزی میبد درباره محتوای آموزشی دوره ابراز داشت: سه عنوان کتاب آموزشی ثابت شامل قرآن کریم، حساب و زندگی، بخوانیم و بنویسیم در آموزش های حضوری و هشت عنوان کتاب با موضوع های اعتقادی، اجتماعی، بهداشتی، تربیتی و مهارتهای زندگی، درآموزش های غیرحضوری استفاده می شود.

وی اضافه کرد: دوره انتقال سواد، این دوره فرصت ادامه تحصیل را برای کسانی که علاقه‌مند به این موضوع هستند، فراهم می‌کند و مدرک آن برابر پایان دوره ابتدایی و مدت زمان آموزش آن ۸۰۰ ساعت است. 

دهقانی در ارتباط با محتوای آموزشی دوره انتقال گفت: در این دوره 6 عنوان کتاب با نامهای رياضي، فارسی، علوم‌ اجتماعی، علوم‌ تجربی، آموزش قرآن کریم و فرهنگ اسلامی بوده که  در چار‌چوب برنامه درسي با رویکرد چند تأليفي به صورت ملّي و استاني با نظارت سازمان تولید، چاپ، توزیع شده و مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد.

وی در مورد ارزش تحصیلی این دوره اذعان داشت: ارزش تحصیلی دوره‌ انتقال مطابق با مصوبه 833 جلسه‌ شورای عالی آموزش‌ و پرورش، همطراز با پایان دوره‌ ابتدایی است و دارندگانِ گواهینامه‌ پایان دوره‌ انتقال مجاز به ادامه تحصیل دردوره‌ اوّل متوسطه می باشند.

کارشناس مسئول نهضت سوادآموزی میبد با اشاره به مفهوم جدید سواد و ضرورت آشنایی سوادآموزان با مهارت‌های رایانه بیان کرد: آموزش ساده ICDL به سواد آموزان با همکاری بنیاد ICDL ایران در دوره انتقال بوده که مدت آن۶۰۰ ساعت می باشد که از این میزان ۶۰ ساعت آن به آموزش ICDL اختصاص یافته است و در این دوره آموزشی سه کتاب مهارتهای رایانه، زبان انگلیسی و آشنایی با رایانه به عنوان منبع معرفی و در اختیار سواد آموزان قرار خواهد گرفت .

دهقانی با اشاره به اینکه شرکت در دوره ها برای سواد آموزان رایگان می باشد، اظهار داشت: تمامی وسايل و لوازم آموزشی از قبيل كتاب، دفتر، مداد و غیره نیز بصورت رایگان در اختيار سواد آموزان قرار می‌گیرد تا در این راه با هیچ‌گونه مشکلی روبرو نباشند.

وی طرح خواندن با خانواده و حلقه های کتابخوانی را دو طرح اجرا شده نهضت سواد آموزی عنوان کرد و گفت: طرح خواندن با خانواده در کلیه مناطقی که دوره سواد آموزی به صورت کلاسی یا گروهی با حداقل سه نفر تشکیل شده باشد و نیز در کلیه کلاس های دوره انتقال اجرا می شود. مخاطبان این طرح سواد آموزان دوره سواد آموزی، انتقال و اعضای خانواده آنان بوده که برای دوره سوادآموزی سه عنوان کتاب و برای دوره انتقال 6 عنوان کتاب پیش بینی شده است.

دهقانی در مورد طرح حلقه های کتابخوانی نیز توضیح داد: بر اساس این طرح کم سوادان واجد شرایط بر اساس علاقه، قرابت ذهنی و نزدیکی محل سکونت در حلقه ها ی 10 نفره کتابخوانی سازماندهی می شوند. در هر حلقه یک نفر نماینده از بین اعضا و یک نفر پشتیبان از بین اعضای با سواد خانواده انتخاب و وظیفه انجام هماهنگی های لازم برای دریافت بسته های آموزشی، توزیع کتاب و برگزاری جلسات کتابخوانی ( با هم خوانی) و سایر فعالیتهای مورد نظر، انعکاس نظرات اعضا را به واحد های سواد آموزی عهده دار است. در طول اجرای طرح برای هرحلقه بسته های آموزشی حاوی کتاب و محتوای آموزشی بر اساس زمانبندی تعریف شده و میزان پیشرفت فعالیت حلقه به آدرس پستی نماینده ارسال خواهد شد.

وی درباره محتوای آموزشی این طرح گفت: محتوای آموزشی هرحلقه 4 بسته آموزشی است. هر بسته شامل 10عنوان کتاب در موضوعات اجتماعی، بهداشتی، دینی، اعتقادی، اقتصادی، تاریخی، ادبیات و موارد دیگر بوده  که هر 3 ماه یک بسته  به آدرس نماینده جهت توزیع دربین مخاطبان ارسال می شود.

دهقانی در پایان ضمن تقدیر از خدمات، زحمات و مساعدت کسانی که در تحقق فرمان حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر مبارزه با بی‌سوادی که یکی از فرایض دینی و ارزش‌های اسلامی است، بیان داشت: بی سوادی باعث به وجود آمدن بسیاری از آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی می شود به همین خاطر نیاز است برای برطرف کردن مشکل بی سوادی، مسئولان و مردم نگاه جامع و کلان داشته باشند.

انتهای پیام/اد

 



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.