بازگشت به صفحه کامل
همزمان با بیست و سومین سالگرد ارتحال امام جمعه فقید میبد:

سخنرانی آیت الله صدیقی در میبد/ جزییات و پوستر مراسم سالگرد ارتحال آیت الله اعرافی(ره)


مراسم سالگرد ارتحال آیت الله شیخ محمد ابراهیم اعرافی(ره) با سخنرانی امام جمعه موقت تهران، 26 شهریور ماه در میبد برگزار می گردد.

به گزارش میبد خبر، به مناسبت بیست و سومین سالگرد ارتحال امام جمعه فقید میبد، حضرت آیت الله شیخ محمد ابراهیم اعرافی(ره)، مراسم یادبودی، از ساعت 9 صبح  بیست و ششم شهریور ماه در مسجد امام شهیدیه برگزار می گردد.

مسئول ستاد سالگرد آیت الله اعرافی در گفتگو با میبد خبر، جزییات این مراسم را بدین شرح عنوان کرد:

- ساعت 8:30 صبح، اجرای گروه موزیک پادگان نبی اکرم(ص)، از بیت امام جمعه تا مرقد آن بزرگوار

- ساعت 9، مراسم قرائت قرآن مجید و توزیع ویژه نامه ی سالگرد آیت الله اعرافی(ره)

- مداحی حاج احمد طرفاوی

- پخش کلیپ زندگینامه آیت االه شیخ محمد ابراهیم اعرافی(ره)

- سخنرانی آیت االه صدیقی، امام جمعه موقت تهران

- پرده برداری از تارنمای جامع آیت الله اعرافی(ره)

آشنایی با عالم فرزانه، آیت الله شیخ محمد ابراهیم اعرافی(ره)، امام جمعه فقید میبد

آیت الله شیخ محمد ابراهیم اعرافی شورکی درسال ۱۲۸۸ ه. ش ( ربیع الاول ۱۳۲۸ ق ) درروستای شهیدیه (شورک) میبد در خانواده اي اصیل و مذهبي دیده به جهان گشود.

پدرايشان مرحوم حاج ملاعباس از افراد متدین و با نفوذ منطقه و موصوف به تقوا و مشهور فضل بود.

جد پدری وی ، مرحوم حاج آقا محمد نیز از نیکان میبد بود و عمر خویش را صرف مبارزه با خوانین و رفع ظلم آنان کرد و عاقبت به جرم دفاع از حقوق اهالی ، با اشاره خوانین به طرز فجیعی به دست اشرار محلی به شهادت رسید .

جد مادري وي ، مرحوم حاج شیخ علی نیز روحانی با صفایی بود که در میبد به ارشاد و هدایت اهالی میبد اشتغال داشت . حاج شیخ علی فرزند مرحوم آيت الله ملاابوطالب شورکی از مجتهدان برجسته میبد بود .

آیت الله اعرافی در کودکی قرآن را نزد جد مادری خود حاج شیخ علی فرا گرفت پس از آن در ۷ سالگی در مدرسه تازه تاسیس شده فیروزآباد به تحصیلات ابتدائی پرداخت . سپس در ۱۲ سالگی به حوزه علمیه یزد عزیمت و تا ۱۵ سالگی در مدرسه های خان و مصلی به فراگیری مقدمات پرداخت . آنگاه برای تکمیل مقدمات و فراگیری سطح به حوزه علمیه مشهد هجرت و در مدرسه نواب ساکن شد و نزد استید حوزه مشهد علوم دینی را آموخت . ادبیات و سطح را نزد آیت الله سید میرزای جندقی (علم الهدی) و آیت الله میرزا حبیب گلپایگانی فرا گرفت .

وآنگاه به شوق تلمذ از محضر آيت الله حاج شيخ عبدالكريم حائري مهرجردي برای فراگیری سطوح عالی و دروس خارج راهي شهرمقدس قم شد وعلاوه برشركت دردرس حاج شيخ عبدالكريم حائري در درس حضرات آيات عظام صدر؛ نجفی مرعشی ، سيدمحمد تقي خوانساري ، شیخ محمد علی قمی ، فاضل قفقازی سید صدرالدین صدر وشيخ عباسعلي شاهرودي حضورپيداكرد.

در همان ایام ،وزارت فرهنگ و هنر مدرک لیسانس به ایشان اعطاء نمودند و علیرغم اصرار برخی افراد برای کشاندن وی به اداره های دولتی، آنمرحوم لحظه ای حوزه را ترک نکرد و در سن ۳۲ سالگی با اصرار اهالی میبد و برای امتثال امر والدین به میبد مراجعت كردند و به هدایت و یاری مردم و تعلیم و تربیت طلاب مستعد و مبارزه با خوانین منطقه پرداخت .

وي پس ازرحلت آيت الله حكيم رسما حضرت امام خميني (ره) رابه عنوان تنها مرجع تقليدمعرفي نمود و با شروع انقلاب اسلامي ايران، همراه باآيت الله صدوقي وآيت الله خاتمي به رهبري مبارزان مردم استان يزد پرداخت.درسالهاي انقلاب و نهضت اسلامي خانه ايشان مأمن مبارزان و روحانيون انقلابي بود و ازآنجا راهپيمايي هاي قبل از انقلاب آغاز مي شد وايشان هميشه درصف مقدم تظاهرات حركت مي كردند.

مرحوم حاج شيخ ازسالهاي قبل ازانقلاب ونيز در دوران انقلاب نمازجمعه اقامه مي كردند و ميبد يكي ازمعدود شهرهايي بود كه قبل ازانقلاب درآن نمازجمعه اقامه مي شد. ايشان درخطبه هاي نمازجمعه صريحا به رژيم شاه حمله مي كردند. همچنين وي درمبارزه و طرد سلطه خان ها، مبارزه با نفوذ بهاييت، تأسيس حوزه علميه ميبد، احداث مساجد و آب انبارها، حفرقنوات و تدريس وارشاد مردم ورهبري فكري منطقه،فعاليت مثمرثمري به انجام رسانيدند.

سرانجام ايشان در۲۸شهريور۱۳۷۱ برابر با۲۱ ربيع الاول ۱۴۱۳(ه.ق) درسن ۸۲سالگي به سراي جاويد پيوست.




رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 5.0 stars out of 5.