بازگشت به صفحه کامل

مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت میبد:

زنگ خطر سلامت مردم/افزایش بیش از حد مزاحمت سگهای ولگرد طی ماههای گذشته/ شهرداری میبد اقدام کند


مهندس حیدری در هفته اطلاع رسانی بیماریهای مشترک بین انسان و دام بیان داشت: بر اساس دستورالعمل مربوطه،کنترل جمعیت سگهای ولگرد از طریق زنده گیری به عهده شهرداریها گذاشته شده است.

به گزارش "میبدخبر"، مهندس حیدری کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت میبد با بیان اینکه این روزها شاهد تماس روزافزون مردم راجع به وجود و مزاحمت سگهای ولگرد در مناطق مختلف شهری و روستایی هستیم، اظهار داشت: بررسی های انجام شده حاکی از آن است که در دسترس بودن آب و غذا و سرپناه در کنار قدرت بالای این حیوان در تولید مثل، دلیل ازدیاد جمعیت سگ های ولگرد و افزایش مشکلاتی ناشی از آن در سطح جامعه بویژه ایجاد ترس و وحشت و سلب آسایش می باشد.

وی افزود: زباله ها یکی از منابع اصلی تغذیه سگ های ولگرد می باشد ، وجود باقیمانده غذا و مواد خوردنی قابل استفاده سگ، در پسماندهای خانکی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی ، تامین کننده نیاز های غذایی آنان می باشد و مشاهده سگها، در سطل و مکانهای موقت نگهداری زباله و یا حتی محل گود عمومی زباله دلیل بر این مطلب می باشد.

وی با اشاره به اینکه از دیگر منابع غذایی سگهای ولگرد، لاشه حیوانات و دامهای تلف شده می باشد که در اطراف شهر و روستاها رها شده اند، افزود: مهمترین معضلات و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت سگهای ولگرد، شیوع بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان ، افزایش آن در جمعیت دامی و انسان و انتقال بسیاری از بیماری‌ها از سگ به انسان می‌باشد و از جمله مهمترین آنها می‌توان به بیماریهایی نظیر هاری، کیست هیداتیک، سالک،کالاآزار،لاروهای مهاجر احشایی بروسلوز و لپتوسپیروز اشاره نمود.

مهندس حیدری اضافه کرد: همچنین سگهای ولگرد بعنوان یکی از عوامل اصلی حمله به انسان و موجب سلب آسایش عمومی در شهرها و روستاها بوده، به عنوان یکی از مهمترین عوامل آلوده‌کننده پارکها و تفرجگاه ‌ها مطرح می‌باشند .

وی افزود: سگها دارای قابلیت و پتانسیل تولید مثلی بسیار بالا بوده و به همین علت جمعیت سگهای ولگرد در صورت عدم کنترل ، سریعاً افزایش یافته که مخاطرات فراوانی برای شهروندان به دنبال خواهد داشت.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت میبد با بیان اینکه اگر چه کنترل جمعیت سگهای ولگرد و چاره اندیشی این مشکل در تمامی شهرستانها در دستور کار کارگروه بین بخشی ادارات ذیربط می باشد  ولیکن همکاری  مردم در این راستا بسیار با اهمیت و موثر خواهد بود، تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل مربوطه،کنترل جمعیت سگهای ولگرد از طریق زنده گیری به عهده شهرداریها گذاشته شده است ، شهرداری باید مرکزی را به این منظور در خارج از محدوده مناطق مسکونی که به تایید کارگروه شهرستان رسیده باشد مکانیابی و تاسیس نماید.

وی تاکید کرد: پس از جمع‌آوری سگهای ولگرد از سطح شهر و روستا و انتقال آنها به قفس نگهداری موقت در مرکز نگهداری، عملیات معاینه ، تشخیص و تفکیک سگ‌های اصیل و سگ‌های آلوده زیر نظر دامپزشک انجام می‌شود و سگ‌های ولگرد آلوده و غیر مفید از سگ‌های اصیل مفید تفکیک و سگ‌های مفید توسط دامپزشک واکسیناسیون و قرنطینه شده، پس از طی دوره قرنطینه، نصب قلاده و شناسنامه‌دار کردن سگ به مراکز یا افراد متقاضی (پس از اخذ تعهد از آنها درخصوص نگهداری مناسب حیوان و عدم رهاسازی ، انجام دوره‌ای معاینات و مراقبت‌های بهداشتی لازم) تحویل می‌شود. سگ‌هایی که بعنوان سگ گله به افراد واگذار می‌شود قبل از واگذاری توسط دامپزشک عقیم‌سازی خواهند شد.

مهندس حیدری در ادامه بیان داشت: سایر سگهایی که هیچیک از قابلیت های گفته شده را نداشته باشند با تزریق داروی بیهوشی و سپس تزریق سم ، مرگ با ترحمی خواهند شد.

وی با بیان اینکه تشکیلات اجرایی این دستورالعمل از چهار سطح ملی،استانی،شهرستانی و اجرائی تشکیل می شود، اظهار داشت: کارگروه شهرستان کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان، به ریاست فرماندار به عنوان رئیس کارگروه شهرستان،شهردار مرکز شهرستان به عنوان دبیر کارگروه،شهرداران شهرهای شهرستان،رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان،رئیس مرکز بهداشت شهرستان،نماینده نیروی انتظامی شهرستان، نماینده دادستانی شهرستان،رئیس اداره دامپزشکی شهرستان،بخشداران شهرستان،دهیار منتخب شهرستان ونماینده انجمن حمایت از حیوانات شهرستان تشکیل می شود.

 

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.