آغاز برداشت میدی و هندوانه محلی از مزارع روستاهای بخش مرکزی میبد
به گزارش میبدخبر، امسال از 2 هزار و 300 هکتار از اراضی کشاورزی روستاهای بخش مرکزی،170 هکتار به این محصولات اختصاصیافته که پیشبینی میشود از هر هکتار 30 تن و درمجموع بیش از 5 هزار تن میدی و هندوانه محلی از این اراضی برداشت و روانه بازار شود.
ابوالفضل نعیمی دهیار روستای محمدآباد میبد گفت: باوجود عملآوری محصولات خوب و ارگانیک، کشاورزان در عرضه آن به بازار با مشکل مواجهاند.
نعیمی افزود: میدی و هندوانه محلی روستاهای بخش مرکزی را هنوز خیلیها نمیشناسند و از سویی بازارچه عرضه مستقیم این محصول هم در منطقه وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته جشنواره میدی محلی در حجتآباد برگزار شد و اگر این محصول ارگانیک بیشتر معرفی بشود چهبسا میتوان آن را در سطح کلان معرفی و بهصورت محصول ارگانیک به فروش رساند.
هرچند این محصول از محصولات پرآب خواه است اما برای مصرف بهینه از آب اقداماتی هم در این روستاها در حال انجام است.
کشتهای گلخانهای، تیپ و نشاء از روشهایی است که میتواند علاوه بر مصرف بهینه از آب در افزایش راندمان تولید هم مؤثر باشد.
خانم مهین خرداد مهر مسئول جهاد کشاورزی رکنآباد گفت: یکی از روستاهای تحت پوشش جهاد کشاورزی روستای محمدآباد است که سطح زیر کشتش 115 هکتار است.
خرداد مهر افزود: از ویژگیهای کشت این منطقه که سیفی جات است ارگانیک بودن آن است که به علت عدم مصرف هرگونه سم و یا کود شیمایی موردتوجه است.
وی احداث گلخانههای سبزی و سیفی را یکی از راههای بهرهوری بهتر از آب در این منطقه عنوان کرد و گفت: در این زمینه اقداماتی با حمایت فرمانداری و بخشداری انجامشده و قرار است امسال 2 هکتار از اراضی این منطقه زیر کشت گلخانه برود.
مسئول جهاد کشاورزی رکنآباد استفاده از آبیاری به روش تیب را یکی دیگر از راههای بهرهوری و بالا بردن راندمان آب برشمرد و گفت: با این روش تا 85 درصد بهرهوری از آب افزایش و بهموازات آن عملکرد هم افزایش پیدا میکند.
خرداد مهر استفاده از نشاء در کشت را هم یکی دیگر از روشهای مصرف بهینه آب خواند و گفت: کشاورزان میتوانند با استفاده از روش نشاء و کوتاه کردن دوره کشت و دوره آبیاری از آب بهینه استفاده کنند و میزان تولید محصولات خود را هم بالا ببرند.
انتهای پیام/