بازگشت به صفحه کامل

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد:

دامپزشکی نقش مهمی در اقتصاد و سلامت جامعه ایفا می کند


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد بیان داشت: صیانت از سرمایه های دامی، ارتقاء بهداشت عمومی و سلامت غذا از مهمترین وظایف این سازمان می باشد.

به گزارش میبد خبر، محسن کریمی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) به مناسبت 14مهر روز دامپزشکی اظهار داشت: نقش دامپزشکی در بهداشت عمومی موقعی احساس می شود که باید در برابر بیماری های مشترک خطرناکی همچون هاری، سل، بروسلوز، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سایر بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان در جهت پیشگیری و کنترل آنها چاره اندیشی شود.

وی افزود: در نگاه اول در بین مردم دامپزشکی بعنوان پزشک دام شناخته شده که دخالتی در زندگی انسان ندارد ولی باید متذکر شد که سازمان دامپزشکی کشور با نظارت بر تولید، استحصال، حمل و عرضه فراورده های خام دامی از قبیل گوشت قرمز، سفید، تخم مرغ، شیر، عسل ، ماهی و غیره در جهت حفظ سلامت جامعه پیش قدم بوده است و در این راه کارشناسان ناظر با خطرات زیادی ازقبیل بیماری های مشترک انسان و دام مواجه هستند.

دکتر کریمی با ارائه آمار دام و مراکز استحصال فراورده های خام در شهرستان گفت: در حال حاضر شهرستان میبد دارای جمعیت دامی 1 هزار و 600 راس گاو و گوساله، 45 هزار راس گوسفند و بز، تعداد 177 واحد پرورش مرغ گوشتی، یک واحد مرغ مادر با ظرفیت 40 هزار قطعه، یک واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت 40 هزار قطعه و 8 واحد پرورش بلدرچین می باشد که مشکل خشکسالی های پیاپی چند سال گذشته تاثیر زیادی در کاهش جمعیت دامی شهرستان برجای گذاشته است.

وی ادامه داد: شهرستان میبد دارای تعداد 55 واحد قصابی، 45 واحد عرضه مرغ و ماهی، 2 واحد عرضه عمده تخم مرغ، 5 واحد بسته بندی مرغ ، 1 واحد کشتارگاه دام می باشد که سلامت و نظارت بر بهداشت آن برعهده مجموعه دامپزشکی بوده و شبکه دامپزشکی شهرستان با وجود مشکل جدی کمبود نیروی انسانی و امکانات با بهره گیری از توان عملیاتی کارشناسان مجرب خود و با کمک کارشناسان بخش خصوصی نسبت به صیانت از سرمایه های دامی شهرستان و ارتقاء بهداشت عمومی و سلامت غذا می کوشد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد در مورد اقدامات انجام شده توسط این اداره در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی اذعان داشت:  از مهمترین فعالیتهای شبکه دامپزشکی در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی می توان به کنترل و نظارت بهداشتی بر تولید، نگهداری، حمل، توزیع و عرضه فراورده های خام دامی، کنترل و نظارت بهداشتی قبل و بعد از کشتار دام در کشتارگاه دام، کنترل و نظارت بهداشتی و صدور پروانه جهت خودرو های حمل دام و فراورده های خام دامی می باشد.

وی در مورد نظارت و بازرسي بهداشتي بر گوشت در كشتارگاه دام افزود: تعداد 8 هزار و 420 راس دام سبك و سنگین  نظارت شد که وزن لاشه های ضبط شده 448 کیلوگرم بوده است.

دکتر کریمی در ارتباط با تعداد بازديد از مراكز توليد، توزيع و عرضه فرآورده هاي خام دامي بیان داشت: از تعداد 472 مورد بازرسی صورت گرفته 121 مورد تخلف بهداشتی ثبت شده که از این تعداد 35 مورد به مراجع قضایی ارجاع شده و مقدار 1 هزار و 437 کیلوگرم فراورده های خام دامی ضبط و معدوم سازی شد. با وجود 8 واحد پرورش و 4 واحد کشتار بلدرچین در شهرستان میبد بعنوان خواستگاه این صنعت در 6 ماهه نخست سال جاری تعداد 680 هزار قطعه بلدرچین به وزن تقریبی 136 هزار کیلوگرم کشتار و با نظارت بهداشتی بسته بندی و عرضه شدند. در این زمینه تعداد 11 واحد عرضه شیر خام در شهرستان بصورت راندوم در 3 نوبت از واحد های مذکور به تعداد 27 نمونه گرفته شده و به منظور انجام آزمایشات لازم به اداره کل دامپرشکی استان ارسال شد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد واكسيناسيون عليه بيماري آنترو توكسيمي به میزان 7 هزار و 165 دز واکسن، واكسيناسيون عليه بيماري تب برفكي در گاو و گوساله به تعداد 1 هزارو 298 راس، واكسيناسيون عليه بيماري تب مالت گوساله به تعداد 129 راس، تست سل و خونگيري گاوبه تعداد251 راس، خونگیری و تست بروسلوز از 540 راس گوسفند، واكسيناسيون عليه تب مالت گوسفندي و بزي  به تعداد 19 هزار و 874 راس، واكسيناسيون عليه بيماري هاري به تعداد 150 قلاده، تست مالئين (مشمشه) در 125 راس دام و واكسيناسيون عليه طاعون نشخوارکنندگاه کوچک در 18 هزار و 456 راس دام را از مهمترمین اقدامات این اداره در حوزه مبارزه با بيماري هاي دامي برشمرد.

وی در مورد اقدامات صورت گرفته در در حوزه مبارزه با بيماري هاي طيور اظهار داشت: صدور مجوز به تعداد 85 واحد مرغ گوشتی به ظرفیت 127 هزار و 300 قطعه جوجه یک روزه در شش ماهه اول سال برای واحد های مرغ گوشتی دارای شرایط پرورش، صادر شده که با نظارت بر روند پرورش و تخلیه در جهت جلوگیری از بروز بیماریهای طیور بویژه آنفلوانزای پرندگان شاهد عبور از شوک اپیدمی این بیماری در شهرستان در ابتدای سال جاری بوده ایم. 

دکتر کریمی در این زمینه افزود: دربحث مبارزه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شبکه دامپزشکی با تشکیل ستاد مبارزه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان، کنترل و رصد روزانه تلفات ناگهانی طیور بومی و صنعتی و نمونه گیری وآزمایش سریع موارد تلفات مشکوک، جلوگیری از فعالیت خودروهای عرضه طیور غیر مجاز، ایجاد پست قرنطینه در ندوشن، نظارت و بازرسی شبانه روزی در سطح شهرستان خوشبختانه شاهد عبور موفقیت آمیز شهرستان از مرحله حاد بروز بیماری در ابتدای سال جاری بودیم. که در این زمینه مقدار 12 میلیون و 742 هزار و 846 دز انواع واكسن هاي برونشيت در 2 نوبت، نيوكاسل در 2 نوبت، گامبورو در 2 نوبت، نيوكاسل تزريقي به میزان 35 درصد و نيو کاسل آنفلو آنزا به میزان 10درصد صورت گرفته است.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد به اقدامات انجام شده در حوزه قرنطينه اشاره و بیان داشت: با ایجاد پست قرنطینه ندوشن در مبادی ورودی استان اصفهان از مسیر ورزنه با وجود درگیری این استان به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان خوشبختانه هیچ مورد بیماری در طیور خانگی و صنعتی شهرستان ثبت نشد.

دکتر کریمی در پایان اظهار داشت: با ثبت جهانی بز قرمز ندوشن با همکاری تنگاتنگ شبکه دامپزشکی و مدیریت جهاد کشاورزی در جهت اصلاح نژاد و به نژادی این بز در ندوشن قدم های بسیار خوبی برداشته شده و با قرنطینه و خونگیری از بزهای موجود در طرح و همچنین نر بزهای اصیل وارد شده از نژاد های آلپاین و سانن سلامت این دام ها مورد بررسی قرار گرفته است.

انتهای پیام/اد

 



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.